[FOTO] Srebro i bronca opatijskim jedriličarkama na Otvorenom PH u Splitu

Alexandra i Vita imaju 11 godina i učenice su opatijske Osnovne škole „R. K. Jeretov“ te idu u isti razred. Obje se jedrenjem bave tri godine i ističu da jako vole ovaj sport.

Opatija – Članice Jedriličarskog kluba Opatija Alexandra Ivanova i Vita Erceg osvojile su srebrnu i brončanu medalju na državnom prvenstvu za klasu Optimist za jedriličare i jedriličarke do 12 godina održanom od 16. do 18. srpnja u Splitu. Alexandra je osvojila drugo mjesto, a Vita treće u kategoriji djevojčica do 12 godina.

– Regata je bila organizirane jako dobro te upućujem pohvale domaćinu JK Split. Uvjeti su bili možda malo prejaki za članice našeg kluba, vjetar je bio od 10 do 16 čvorova, no one su se dobro snašle te vrlo uspješno završile natjecanje. Hvala njihovim trenerima Sanjinu Šikiću i Lori Legac, kao i roditeljima koji ih podržavaju u bavljenju sportom te dovoze na ranojutarnje treninge. Djevojke su vrlo vrijedne i uporne sportašice koje ne preskaču treninge te su itekako zaslužile ove vrijedne medalje, istaknuo je predsjednik JK Opatija Mario Šikić te dodao kako je u posljednje vrijeme interes djece za jedrenjem u Opatiji vrlo velik i nedostaje im opreme koja je jako skupa pa se nadaju da će uz pomoć Grada Opatije, Sportskog saveza i Županije uspjeti nabaviti još jedan Optimist.

Postignutim uspjehom zadovoljan je i trener Sanjin Šikić.
– Konkurencija na državnom prvenstvu je bila velika, nastupilo je 78 Optimista iz Hrvatske i jedan iz Crne Gore. Moram priznati da smo se nadali medaljama i cilj nam je bio visoki plasman, budući da su obje djevojke već na izbornim regatama bile odlične i osvojile niz pehara i priznanja.

Alexandra i Vita imaju 11 godina i učenice su opatijske Osnovne škole „R. K. Jeretov“ te idu u isti razred. Obje se jedrenjem bave tri godine i ističu da jako vole ovaj sport.
– Nisam očekivala tako dobar uspjeh i jako sam ponosna i vesela što sam osvojila srebrnu medalju. Na jedrenje me tata upisao prije tri godine, isprva nisam baš bila oduševljena, ali sam ubrzo zavoljela treninge i veselim se regatama, kazala je Alexandra.
– Sretna sam što sam osvojila brončanu medalju na državnom prvenstvu. Na jedrenje sam se upisala na nagovor mame i nonota koji su se također bavili ovim sportom. Nije mi teško dizati se rano ujutro i dolaziti na treninge i jako volim jedriti, rekla je Vita.

Predsjednik JK Opatija Mario Šikić najavio je školu jedrenja za Radio upravljene jedrilice klase One metre koja će početi sredinom kolovoza i održavat će se na Voloskom, a sve informacije mogu se dobiti u JK Opatija.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net