A što nakon …i živjele su zauvijek sretno? Talijanska drama ima odgovor!

Predstavu je režirao, riječkoj publici već poznati glumac i iskusni kazališni redatelj predstava za djecu i mlade, Giorgio Amodeo, a u predstavi glume Bruno Nacinovich, Ivna Bruck, Lucio Slama i Serena Ferraiuolo.

Rijeka – Ansambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca priprema premijeru predstave za djecu i obitelji Felici e contente / …I živjele su zauvijek sretno za četvrtak 4. listopada u HKD-u na Sušaku u 19:30 sati.

Sva djeca vole bajke. Svi odrasli su kao djeca voljeli bajke, neki ih nikada nisu prestali voljeti. A neki su se pitali što se s junacima dogodi nakon … i živjeli su zauvijek sretno. Corrado Premuda, vođen upravo tim pitanjem, napisao je knjigu s nastavakom poznatih bajki. Predstavu je režirao, riječkoj publici već poznati glumac i iskusni kazališni redatelj predstava za djecu i mlade, Giorgio Amodeo: „U našoj predstavi prikazani su komični i neočekivani završeci četiriju najpoznatijih i najdražih bajki. Komične i neočekivane završetke pratit ćete u četiri narativna dijela koji sugeriraju određene faze odrastanja, od djetinjstva do zrelosti. Započinjemo s Ivicom i Maricom (djeca i odnos prema hrani), nastavljamo s Pepeljugom (starija djeca i odnos s braćom i vršnjacima), zatim slijedi Uspavana ljepotica (adolescenti i odbijanje svake aktivnosti), a završavamo s Ljepoticom i zvijeri (zrelost i samostalni izbori)”.

Autor teksta je ujedno i dramaturg predstave Corrado Premuda, scenograkinja je Ljerka Hribar, kostimografkinja Osanna Šašinka, dok je za glazbu zadužen Giovanni Settimo. U predstavi glume Bruno Nacinovich, Ivna Bruck, Lucio Slama i Serena Ferraiuolo.

Giulio Settimo naglasio je potom još nekoliko važnih informacija za publiku: „Prvo: sve vas pozivamo na predstave Talijanske drame uz naglasak da sve predstave imaju titlove na hrvatskom jeziku! Drugo: draga djeco, dolazite na naše predstave, a crteže i kritike šaljite u redakciju časopisa „Arcobaleno“ Izdavačke kuće Edit! Najbolji crtež na temu predstave Felice i contente / …I živjele su zauvijek sretno bit će naslovnica DVD-a predstave. Treće: pretplate Talijanske drame još traju, stignete se pretplatiti! Članovi riječke Zajednice Talijana uz člansku iskaznicu dobivaju 10% popusta.”

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!