Advent u Opatiji donosi nastup Alena Vitasovića, cjelodnevnu zabavu za Badnjak i Božić ispunjen glazbom

Legendarni Istrijan zapjevat će večeras na opatijskoj gradskoj tržnici koja se sutra zatvara za promet i pretvara u plesni podij za Ludu noć opatijskih diskoteka, kao vrhunac cjelodnevnog programa za Badnjak. Božićni blagdani donose i obilje klasične, jazz i pop-rock glazbe, druženje uz prigodne specijalitete, klizanje te animaciju i zabavu za najmlađe.

Alen Vitasović

Opatija – Advent u Opatiji ulazi u svoj vrhunac. Prije nego što brojne Opatijce i njihove goste četverostrukim dočekom idućeg tjedna uvede u Novu godinu, Najljepši Advent uz more narednih će im dana pružiti nezaboravne božićne blagdane uz obilje dobre glazbe, zabave i druženja uz prigodne gastronomske specijalitete.

Uvod u dane ispunjene programom bit će današnji koncert Alena Vitasovića na gradskoj tržnici s početkom u 19 sati, kada će legenda „ča-vala“ izvesti najveće hitove iz svoje tridesetogodišnje karijere. Svirat će se i ispred Šporera, gdje će od 19 do 23 sata savršenu blagdansku atmosferu među adventskim kućicama stvoriti Mare Blu duo, ali i u hotelu 4 opatijska cvijeta gdje u isto vrijeme nastupaju Tri kralja.

Posebna zabava očekuje i mališane, kojima će od 12 do 19 sati biti otvorena vrata Kućice Orašara i vilenjaka u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer. Svi oni koji nisu stigli poslati svoje božićne želje imat će priliku posjetiti Poštanski ured Djeda Mraza, odaslati pismo na Sjeverni pol i javiti se fotografijom iz tog lijepog božićnog carstva prepunog blagdanske čarolije svojim obiteljima i prijateljima diljem svijeta. Naime, svakog dana od 17 do 19 sati (na Badnjak od 15 do 17 sati) Turistička zajednica grada Opatije poklanja božićno fotografiranje i izradu fotografija, koje će nakon toga mališani moći poslati poštom tetama, bakama i djedovima i drugim članovima obitelji te tako s njima podijeliti posebnu opatijsku adventsku atmosferu.

Xfinity

Prije nego što krene druženje i animacija u Šporeru, živo će biti na gradskoj tržnici koju očekuje cjelodnevni program Ludi badnjak u Opatiji. Od 9 sati krenut će tradicionalno druženje gradonačelnika s građanima, uz frigane ribice i čašu vina te nastup Klape Kastav. Druženje gradonačelnika s građanima od 13 sati seli na Volosko uz svečano otvorenje novouređenog Trga Volosko.

Glazba na gradskoj tržnici neće zamrijeti niti tijekom poslijepodneva, uz nastupe Tamburaškog sastava Crescendo, Trubačkog sastava Gypsy Universal Band Bulgaria te Xfinity Banda, a vrhunac programa bit će Luda noć opatijskih diskoteka. Središnja gradska ulica te će večeri biti zatvorena za promet i pretvorena u plesni podij na kojem će, uz atraktivan light show, glazbu puštati DJ Miro Paušić poznatiji kao Luca Montecchi, DJ Vladimir Vengust Bowie i DJ Ervin Capo.

Kao zagrijavanje za ovu plesnu večer poslužit će zabava ispred Šporera gdje od 12 sati nastupaju Love Runnersi, od 14 sati hitove sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih vrti DJ Super Saiyan, dok od 21 sat božićni party priprema Dražen Turina Šajeta. Uz klizalište na Ljetnoj pozornici, svakodnevno otvoreno od 13 do 21 sat, nastupit će Klapa Nevera u 18 sati, a u 19 sati u hotelu 4 opatijska cvijeta zasvirat će Candy.

I sam Božić bit će ispunjen glazbom, a prvi će građanima i posjetiteljima Opatije sretan Božić poželjeti Trio Asi nastupom ispred Šporera od 10 do 12 sati, nakon čega će se zabava preseliti unutar umjetničkog paviljona gdje najmlađe čeka cjelodnevna zabava i druženje s animatorima. Jutro i poslijepodne proći će u nešto svečanijim glazbenim tonovima, jer od 11 sati u hotelu Continental nastupa String trio Veljak, a od 16 sati magiju klasične glazbe kod Šporera kao najljepšu božićnu čestitku podijelit će Kvartet Veljak. Nešto više improvizacije u strune će unijeti Spart Jazz Quartet od 18.30 sati, a pop-rock finale dana punog lijepih nota dat će Dino Antonić Acoustic Trio od 21 sat. Svirat će se na Božić i u hotelu Continental gdje od 18 sati svira Sunny Side, hotelu 4 Opatijska cvijeta gdje od 19 sati nastupaju Tri kralja te tržnici gdje od 19 sati kreće zabava uz DJ-a.

Blagdansko jutro u četvrtak, 26. prosinca zasladit će Festival slastica Sweet Day na tržnici od 10 sati, nakon čega slijedi opuštanje uz Coffee Shop Acoustic u hotelu Continental u 11 sati te zabava i animacija za djecu u Šporeru od 12 sati. Poslijepodnevnu glazbenu podlogu dat će Vedran Ružić Jazz Trio od 16 sati ispred Šporera, gdje će ih od 19 sati zamijeniti DJ Dog uz rockersku večer, a u isto vrijeme zasvirat će i Candy u hotelu 4 opatijska cvijeta.

Uz bogat program te blagdansku atmosferu gradu s prekrasno ukrašenim Parkom sv. Jakova, klizalište na Ljetnoj pozornici te izvrsnu gastronomsku ponudu na sve tri adventske lokacije, dodatan motiv za dolazak u Opatiju tijekom božićnih dana jest i besplatan parking. Naime, tijekom zimskih mjeseci, sve do kraja veljače, vikendom i blagdanom parkiranje na javnim površinama u Opatiji je besplatno, izuzev u zonama 0a i 0b.

Za kraj dodajmo, da će na Badnjak od 17 h, pa sve do božićnog jutra do 4 h za sav promet bit će zatvorena Ulica maršala Tita od raskrižja s Ulicom dr. M. Laginje i Ulicom F. Peršića (skretanje za hotel Ambasador) do raskrižja s Ulicom V. C. Emina (skretanje za Opatijsku luku).

 

error: Content is protected !!