ERSTE AD

Akcija čišćenja podmorja opatijske lučice

— Ovoga puta, akcija će okupiti ronilačke snage iz Opatije i Lovrana. Tako će se volonterima Udruge Žmergo, zaduženima za prihvat izronjenog otpada na kopnu, u moru pridružiti desetak ronioca opatijskog Športskog ribolovnog kluba Jadran i lovranskog Športskog ribolovnog društva Zubatac, poručili su organizatori.

Opatija – Nakon akcije čišćenja podmorja lučice u Opatiji održanepočetkom rujna, Udruga Žmergo i Županijska lučka uprava Opatija, uvidjevši količinu prikupljenog otpada, odlučili su ponoviti akciju čišćenja.

– Puna baja automobilskih, ali i traktorskih guma, starih bokobrana, plutača, druge brodske i ronilačke opreme, ali i boca i čaša, samo je mali dio preostalog otpada koje je 17 ronioca pronašlo na maloj površini lučice koju su uspjeli očistiti tijekom jutarnje akcije. Ovoga puta, akcija će okupiti ronilačke snage iz Opatije i Lovrana. Tako će se volonterima Udruge Žmergo, zaduženima za prihvat izronjenog otpada na kopnu, u moru pridružiti desetak ronioca opatijskog Športskog ribolovnog kluba Jadran i lovranskog Športskog ribolovnog društva Zubatac. Za sve one volontere koji se žele uključiti u akciju, pozivamo da ispune obrazac prijave i pridruže nam se u subotu. Okupljanje volontera je u 9 sati na mulu, a akcija započinje u 9.30 sati. Za sva eventualna pitanja javite se Udruzi Žmergo na 098/91-555-37, poručili su organizatori.

error: Content is protected !!