ERSTE AD

Akcija mladih dala podršku Fernandu Kiriginu: Lijeva opcija osigurala većinu u Vijeću @ Opatija

Viktor Peršić, Fernando Kirigin, Robert Kurelić i Igor Puž

Dajući Kiriginu podršku, dajemo podršku i tom programu i vjerujemo da će on ostvariti zacrtane smjernice, prije svega smanjivanje cijena vrtića do konačnog uvođenja besplatnog vrtića za sve. Također, očekujemo donošenje Strategije za mlade, realizaciju i stavljanje u funkciju prostora za mlade, otvaranje gradske uprave i izvršne vlasti prema građanima te promjenu u načinu upravljanja gradom, kazao je Kurelić.

Opatija – “Pridružili smo se lijevoj koaliciji Zajedno za bolju Opatiju, postigli dogovor i formirali stabilnu većinu u opatijskom Gradskom vijeću”, istaknuo je na jučerašnjoj konferenciji za medije Robert Kurelić, predsjednik Akcije mladih Opatija.

– Na pitanje zašto, mogu odgovoriti zato što se 8 godina borimo protiv sustava koji utjelovljuje Ivo Dujmić. Znamo da ga je tada podržavao dio ljudi iz ove koalicije, ali dali smo podršku onima koji su imali hrabrosti i ustali protiv stranačke stege. Znamo da je opatijska politička scena polarizirana i preuzimamo odgovornost da Fernandu Kiriginu damo podršku i tako damo doprinos rezultatu u njegovu korist na izborima u nedjelju, na dobrobit svih naših građana. Zato ih pozivamo da izađu na izbore i zaokruže Kiriginovu listu. Povezali smo se na programskim smjernicama, važno nam je školstvo, vrtići, sve ono oko čega smo “galamili” u Vijeću sve ove godine. Dajući Kiriginu podršku, dajemo podršku i tom programu i vjerujemo da će on ostvariti zacrtane smjernice, prije svega smanjivanje cijena vrtića do konačnog uvođenja besplatnog vrtića za sve. Također, očekujemo donošenje Strategije za mlade, realizaciju i stavljanje u funkciju prostora za mlade, otvaranje gradske uprave i izvršne vlasti prema građanima te promjenu u načinu upravljanja gradom, kazao je Kurelić.

Viktor Peršić i Robert Kurelić

Igor Puž (AM) , novi-stari gradski vijećnik istaknuo je da kada je jedan čovjek spreman izjavljivati da je sve sam radio i napravio, a svi upućeniji znaju da to nikako nije istina, onda je sve jasno.

– Nadam se i vjerujem da će Kirigin kao budući gradonačelnik puno više slušati i uvažavati gradske vijećnike, nego što je to činio sadašnji gradonačelnik. Zato mislim da bi nedjelja mogla biti povijesni dan za Opatiju, zaključio je Puž.

– Obećali smo građanima stabilnu većinu i evo, to smo ispunili. Želimo promijeniti koncept upravljanja, grad učiniti boljim i drugačijim. Opatija je slabo iskoristila svoje potencijale, a ova ekipa to može promijeniti. Naša koalicija s Akcijom mladih ima 9 gradskih vijećnika i nudimo stabilnu većinu. To je prava koalicija s građanima jer je iza nas većina građana Opatije. Druga strana ne može skupiti 9 vijećnika, dakle većinu, što znači da ne može voditi grad. Glas za Dujmića je glas za HDZ jer nikakve druge opcije za pregovore nema. Okupili smo cijeli lijevi centar i sad smo uistinu svi zajedno za bolju Opatiju, naglasio je predsjednik opatijskog SDP-a Viktor Peršić.

– Koalicija Zajedno za bolju Opatiju s Akcijom mladih ima većinu, zbog čega možemo građanima garantirati provođenje svih obećanih programa i projekata, a posebno me raduje što su se naši pregovori vodili oko programskih smjernica, a ne oko fotelja. Ivi Dujmiću nakon ovoga ostaje samo HDZ. Glas za njega je glas za nestabilnu vlast i prijevremene izbore. Ujedno zahvaljujem Nikici Pažinu na podršci i pitam se kako to da se nitko nije okrenuo Dujmiću, osim HDZ-a koji u njemu vidi jedinu šansu za dolazak na vlast u Opatiji. Mi smo garancija stabilnosti u našem gradu i zato građane pozivam da u nedjelju izađu na izbore glasaju za mene i moj tim, za listu broj 1, završio je kandidat za gradonačelnika lijeve koalicije na čelu s SDP-om, Fernando Kirigin.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!