Akcija mladih o kadroviranju: Kako je na poziciju predsjednika UV ŽLU Opatija postavljena osoba optužena za podmićivanje službene osobe?

– Kad smo već u Opatiji možemo postaviti i pitanje kako je na poziciju predsjednika upravnog vijeća Županijske lučke uprave Opatija postavljena osoba optužena za podmićivanje službene osobe i kako je ta osoba preko noći prestala biti predsjednik upravnog vijeća Županijske lučke uprave Opatija te je za predsjednika Županijske lučke uprave Opatija imenovan nova osoba s odgovarajućom članskom iskaznicom SDP-a, istaknuli su predstavnici Akcije mladih na tiskovnoj konferenciji.

Rijeka – Godinama upozoravamo na posljedice političkog kadroviranja i ogromnu štetu koju ta vrsta političke korupcije stvara na društvo i građane. Priču o političkom kadroviranju i političkom kartelu županijske organizacije SDP-a na čelu sa Županom Zlatkom Komadinom započeli smo s katastrofalnim upravljanjem Županijskim lučkim uprava, a posljedice političkog kadroviranja najbolje se danas očituju na primjeru uvale Mrtvaška i bitke građana Ilovika protiv sustava i sistema koji nečiji profit stavlja ispred interesa građana, istaknuli su na današnjoj tiskovnoj konferenciji Bojan Kurelić, Vjekoslav Rubeša i Robert Kurelić iz Akcije mladih.

– Izmjene Zaključka vezano uz luku Mrtvaška i probleme građana Ilovika prije samog početka Županijske skupštine Primorsko-goranske županije formirao je Loris Rak koji je direktno odgovoran za stanje u Mrtvaškoj kao predsjednik upravnog vijeća Županijske lučke uprave Mali Lošinj. Da li je gospodin Loris Rak kao županijski vijećnik koji sam sebi kao članu Upravnog vijeća piše zaključke u sukobu interesa zaključiti možete i sami. Županijski vijećnici koji su glasali za zaključak izigrani su izmjenom zaključka koji je sada točkom 1. omogućio investitoru a to je Županijska lučka uprava Mali Lošinj da pod izlikom obveznog nastavka građevinskih radova nastavi provoditi nasilje na žiteljima Ilovika, istaknuli su na tiskovnoj te dodali da ‘na njihovu žalost upravo je Zamjenica župana, gospođa Medarić u pokušaju obrane postupaka Županijske lučke uprave jasno ustvrdila da je ta ista Županijska lučka uprava Mali Lošinj kršila 2. i 3. točku zaključka Županijske skupštine postavljajući ogradu na pristanište u luci Mrtvaška’.

S obzirom na to klub vijećnika Akcije mladih i Unije Kvarnera tražit će od Župana da sukladno Statutu Županijske lučke uprave Mali Lošinj, čl. 18. predloži skupštini PGŽ raspuštanje Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Mali Lošinj.

– Posljedice ovakvog sustava imenovanja i upravljanja kojeg smo već nazvali političkim kartelom eskalirali su u uvali Mrtvaška, ali nažalost nisu obrazac isključivo vezan za upravljanje lučkim upravama. Priču o političkom kadroviranju u Primorsko-goranskoj županiji nažalost morat ćemo nastaviti i dalje jer isti obrazac političkog kadroviranja SDP-ovog kartela primjenjuje se i u drugim ustanovama županije poput Thallasoterapije Crikvenica gdje postoje sumnje o nezakonito zapošljavanje aktualne ravnateljice te ustanove. Inače predsjednik upravnog vijeća Talasoterapije Crikvenica je Mario Kružić koji je ujedno naravno i ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica. Iste one Županijske lučke uprave koju je županija spašavala sa 6 milijuna kuna iz županijskog proračuna zbog loše pripremljenih projekata i još lošije realizacije istih. Kad smo kod talasoterapija možemo malo i o kadroviranju u Thallasoterapiji Opatija gdje je za člana upravnog vijeća izabrana osoba koja je pravomoćno osuđena za gospodarski kriminal, a kad smo već u Opatiji možemo postaviti i pitanje kako je na poziciju predsjednika upravnog vijeća Županijske lučke uprave Opatija postavljena osoba optužena za podmićivanje službene osobe i kako je ta osoba preko noći prestala biti predsjednik upravnog vijeća Županijske lučke uprave Opatija te je za predsjednika Županijske lučke uprave Opatija imenovan nova osoba s odgovarajućom članskom iskaznicom SDP-a. Na kraju možemo se samo zapitati gdje i kada možemo očekivati sljedeću „Mrtvašku“ kao posljedicu političkog kadroviranja županijske organizacije SDP-a na čelu sa Županom Zlatkom Komadinom, zaključili su iz Akcije mladih.