Akcija mladih predstavila zamjenike za župana PGŽ-a: Sanja Slavić i Vedran Vivoda uz Bojana Kurelića

sanja slavić

U sklopu tiskovne konferencije Sanja Slavić i Vedran Vivoda predstavili su osnovne smjernice programa Alternative za županiju. Akcija mladih, Živi zid, SNAGA i Alternativa vide županiju koja RASTE, RADI, ZNA I MOŽE.

Rijeka – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji zajednički kandidat Akcije mladih, Živog zida, SNAGE i Alternative za župana Primorsko-goranske županije Bojan Kurelić predstavio je svoje kandidate za zamjenike župana Sanju Slavić iz Lovrana i Vedrana Vivodu iz Rijeke.

U sklopu tiskovne konferencije Sanja Slavić i Vedran Vivoda predstavili su osnovne smjernice programa Alternative za županiju. Akcija mladih, Živi zid, SNAGA i Alternativa vide županiju koja RASTE, RADI, ZNA I MOŽE.

Županija mora biti koordinator svih gradova i općina na svom području, njihov birokratski alat za borbu protiv centralizacije, za realizaciju EU projekata, za pravo na život dostojanstven čovjeka te otvarati vrata investitorima, nuditi im, u suradnji s državom, gradovima i općinama, projekte koji će donijeti nova radna mjesta. Također, županija u skladu s održivim razvojem mora kreirati razvojne strategije prostora na kojem živimo iskorištavajući komparativne prednosti našeg primorsko-goranskog kraja, ali se i do zadnje kapi krvi boriti za naše otoke i Gorski kotar te zaustaviti depopulaciju ovih prostora i povećati kvalitetu života, istaknuto je na tiskovnoj.

Program pune županijske zaposlenosti – alociranje županijskih sredstava prema pokretanju obrta, obradi poljoprivrednog zemljišta i proizvodnji energije iz obnovljivih izvora, u fokusu je programa Akcije mladih.

vedran vivoda

– Razvoj i zaštita autohtonih proizvoda i proizvođača poticanjem Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) te implementacijom njihovih proizvoda u turističku ponude županije te omogućavanje sustava pomoći tvrtkama koje imaju problema sa solventnošću kao dio programa očuvanja postojećih radnih mjesta i prevencije nezaposlenosti. Također, potrebna je revizija prostornih i razvojnih planova PGŽ radi definiranja optimalnih lokacija za razvoj novih modernih IT industrija i ekspanziju uspješnih tvrtki, dodali su iz Akcije mladih.

U sklopu programa Županija zna inzistirat će na poticanju suradnje Sveučilišta s gospodarskim subjektima i civilnim udrugama koje djeluju na području PGŽ.

– Jačanje sprege županijske i sveučilišne administracije u pripremi kandidature projekata prema EU-fondovima čime ćemo povećati broj uspješno prijavljenih i realiziranih projekata, a financijsku potporu usmjerit ćemo prema ciljanim iskoracima u kvaliteti obrazovanja i znanstvene djelatnosti. Također, potrebno je izvršiti reviziju poslovanja i aktivacija regionalnih razvojnih agencija koje moraju biti sposobne identificirati prednosti prostora na kojima djeluju, osmisliti poslovne ideje, aktivno tražiti investitore i izvore kapitala, biti kreatori, a ne administratori za programe Europskih regionalnih fondova. Uz transparentnost i participativnost bitno je poticati i osnaživati nezavisne inicijative i aktivnosti mladih – otvaranjem prostora, radionica i klubova za edukaciju i kreativno izražavanje mladih, zaključili su predstavnici Akcije mladih.

Sanja Slavić, 26 godina mlada inženjerka brodogradnje iz Lovrana s tri godine rada i iskustva u struci i nešto više u politici. Odrasla u Lovranu s roditeljima i sestrom gdje je obnašala funkciju općinskog vijećnika Akcije mladih u zadnjem mandatu. “Misli globalno, djeluj lokalno” njezina je misao vodilja a želja za ostankom u svojoj domovini daje joj poticaj da mijenja život ovdje, a ne “negdje” izvan naše zemlje i kraja u kojem je odrasla. Sposobna mlada djevojka svjesna svojih kvaliteta s jasnom vizijom da nam je potrebna alternativa postojećem sistem i smjena generacija.

Vedran Vivoda završio je Filozofski fakultet, smjerove povijest i informatiku. U životu je radio brojne poslove i stjecao mnogobrojna iskustva. Od konobarenja, preko plovidbe do rada u struci kao profesor informatike, na zamjenama. Oženjen i blagoslovljen malom princezicom. Ljubitelj dobre knjige naročito SF i vatreni zaljubljenik u NK Rijeku i najdraži klub.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!