Akcija mladih protiv policijskog sata @ Opatija

akcija_mladih_nocni_zivot-1…na konferenciji za novinare napali su gradonačelnika zbog kažnjavanja ugostitelja…
…pressica je održana u napuštenom i derutnom prostoru bivšeg Capitana – nekadašnje simola opatijskog noćnog života…

Opatija – Članovi opatijskog ogranka Akcije mladih napali su na jučerašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnika Opatije Ivu Dujmića zbog – kako kažu – uvođenja ”policijskog sata” za ugostitelje koje se počelo kažnjavati drakonskim kaznama ako ne ugase glazbu nakon ponoći.
– Gradonačelnik je ugostiteljima poslao naređenje da glazbu moraju gasiti u ponoć, a takvo je ponašanje nedopustivo u gradu koji sebe zove turističkom destinacijom. U Splitu lokali normalno rade do 4 ujutro, uz glazbu, no čini se da je Dujmić odlučio u djelo provesti ideju svoga prethodnika o gradu-muzeju u kojem se ništa ne događa, kazao je potpredsjednik stranke Robert Kurelić.
U spomenutom dopisu navodi se da će svi vlasnici lokala koji budu puštali glazbu iza ponoći bit će kažnjeni. Pala je i prva kazna – s 30 tisuća kuna kažnjen je lokal na mulu.
– Kakve poruke se šalju ugostiteljima, potencijalnim obrtnicima i mladim ljudima? Najavljivana je obnova noćnog života u gradu, a ova odluka o zabrani puštanja glazbe nakon ponoći zabila je i posljednji čavao u tu nadu, poručio je vijećnik Akcije mladih Tomislav Lesinger.

Liburnija.net: Tomislav Lesinger i Robert Kurelić na terasi bivšeg Capitana u Opatiji

Liburnija.net: Tomislav Lesinger i Robert Kurelić na terasi bivšeg Capitana u Opatiji


Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!