Akcija: Naši lovranski mići na svojen banju

lovranski_dhjecji_dan-1…’Naši lovranski mići na svojen banju’ – uređenje prve dječje plaže u Lovranu…
…predsjednik Udruga Hrvatskih branitelja Domovinskog rata Lovran Mišo Škorić potpisao je u Puli 7. srpnja ugovor o financijskoj potpori…

Lovran – Klinci i klinceze uskoro bi trebali dobiti svoju prvu dječju plažu, i to zahvaljujući inicijativi građana Udruge Hrvatskih branitelja Domovinskog rata Lovran i Društvu Naša djeca Opatija ogranak Lovran, a uz podršku općine Lovran.
Predsjednik Udruga Hrvatskih branitelja Domovinskog rata Lovran Mišo Škorić potpisao je u Puli 7. srpnja ugovor o financijskoj potpori za građansku inicijativu “Naši lovranski mići na svojen banju” – uređenje prve dječje plaže u Lovranu.
S ciljem dobivanja sredstava za uređenje prve dječje plaže u Lovranu Udruga Hrvatskih branitelja Domovinskog rata Lovran prijavila se na natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva “Naš doprinos zajednici građanskom inicijativom članova udruge” te prošla na natječaju osiguravši najveći iznos koji je bilo moguće dobiti – 13 tisuća kuna.
Lovran ima tek dva dječja igrališta i nema sportske dvorane, već samo manju školsku dvoranu, pa se ovom inicijativom želi urediti još jedan vanjski prostor za lovranske mališane. U neposrednoj blizini dječjeg igrališta Zippera nalazi se veća površina uz samo more idealna za dječju plažu, a kako se na toj neuređenoj površini i danas kupaju mala djeca s roditeljima, predstavlja idealno mjesto za dječju plažu.
Općina Lovran uključila se u akciju Saveza DND Hrvatske i Hrvatskog društva za socijalnu i preventivnu pedijatriju Gradovi/općine prijatelji djece kojom se želi povećati kvaliteta života naše djece u lokalnim sredinama te odmah podržala ovu inicijativu kojom će se osigurati još jedan vanjski prostor za igru te druženje i kupanje malih sugrađana i njihovih roditelja u blizini dječjeg igrališta.

Liburnija.net: Lovranski dječji dan - arhiva

Liburnija.net: Lovranski dječji dan - arhiva


Inicijativa okuplja građane Lovrana te članove udruga koji će volonterskim radom urediti dječju plažu u Lovranu, a “glavni pokretač” je gospodin Miroslav Petković, član Udruge UHBDR Lovran i nono petero unučadi koja bi se rado kupala na plaži primjerenoj djeci. Zajedno s nekolicinom sugrađana odlučio je pokrenuti inicijativu za uređenje dječje plaže u dogovorom s Udrugom UHBDR Lovran i Društvom Naša djeca Opatija ogranak Lovran.
U realizaciji inicijative “Naši lovranski mići na svojen banju” – uređenje prve dječje plaže u Lovranu sudjelovat će roditelji djece Lovrana i okolice, članovi Planinarske udruge “Knezgrad” Lovran, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovran, volonteri i članovi DND Opatija ogranak Lovran kao i sami članovi UHBDR Lovran.
Svoj doprinos akciji dali su u okviru prvog Lovranskog dječjeg dana Dječji vrtić Opatija Lovran, Dječji dom “I.B.Mažuranić” Lovran, OŠ “V.C.Emin” Lovran te DND Opatija ogranak Lovran.
Ova građanska inicijativa bit će provedena zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!