Akcija ”Pun kofer prijateljstva – novčić za kovčežić“ za djecu iz poplavljenih područja

savez_dnd_hrvatska_gunja

Cilj humanitarne akcije je osigurati svakom djetetu s poplavljenog područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku.

Opatija – Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvom Naša djeca Grada Vinkovaca organizira humanitarnu akciju ”Pun kofer prijateljstva – novčić za kovčežić “ za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije.

– Cilj humanitarne akcije je osigurati svakom djetetu s poplavljenog područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji već duže vrijeme ne mogu vratiti svojim kućama, već svakodnevni život provode u kontejnerskom naselju ili raseljeni kod rodbine mijenjajući adrese boravka, ovom humanitarnom akcijom želimo im olakšati život “ptica selica” do povratka njihovim domovima. Akciju ”Pun kofer prijateljstva“ s Društvom Naša djeca Grada Vinkovaca smo započeli još ove jeseni te smo uspjeli dosad prikupiti 80-ak kofera koje smo i uručili djeci, korisnicima igraonice ”Ganja“ u Gunji. Djeca i njihove obitelji bile su oduševljene i ganute dostavljenim koferima koji su stigli iz cijele Hrvatske, istaknuli su organizatori.

Akciji su se dosad odazvala brojna Društva Naša djeca, tvrtke, hoteli, rotary klubovi, udruge i pojedinci, a CityEX osigurao je besplatnu dostavu kofera u Gunju, što bi nastavio i nastavkom akcije.

– Kako još svih 150 i više mališana nije dobilo svoje kofere prijateljstva, Savez društava Naša djeca Hrvatske nastavlja ovu humanitarnu akciju pod nazivom ”Kofer pun prijateljstva – novčić za kovčežić“ prikupljajući pomoć putem humanitarnog donacijskog žiro-računa koji će biti otvoren od 15. prosinca do 15. siječnja 2015. godine. Pozivamo širu javnost, sve građane, tvrtke, ustanove, organizacije da u ovo predblagdansko vrijeme darivanja doniraju sredstva za kupnju i opremanje kofera prijateljstva za djecu iz igraonice ”Ganja“ u Gunji kako bi svako dijete iz igraonice ”Ganja“ imao kofer s osobnim stvarima (odjećom, obućom, kozmetikom). Broj donacijskog računa ”Kofer pun prijateljstva – novčić za kovčežić“: IBAN HR57 2340 0091 5106 8729 1, napomenuli su organizatori.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!