Akcija Solidarnost na djelu: Prikupljat će se hrana, roba i novac za Market za potrebite @ Liburnija

…ilustracija…

Osim na sabirnim akcijama, građani svoju robu i hranu mogu donirati i u skladištima Crvenog križa – u Matuljima u ponedjeljak i petak od 16 do 18 sati, u Lovranu u srijedu od 14 do 17 sati te u Opatiji svakog radnog dana od 9 do 14 sati.

Opatija – Jubilarno, 45. izdanje akcije „Solidarnost na djelu“ održat će se i na liburnijskom području u organizaciji Crvenog križa Opatija pod motom „Ne dvoji! Za drugog izdvoji“, s ciljem prikupljanja odjeće, obuće, hrane i novca za potrebite. Ova akcija provodi se u čitavoj Hrvatskoj 12. listopada, a na području Liburnije trajat će čitavog tjedna, od ponedjeljka 9. listopada do subote 14. listopada, dok će se sva prikupljena sredstva koristiti za opskrbu opatijskog Marketa za potrebite.

Sabirne akcije krenut će iz Mošćeničke Drage, gdje će volonteri Crvenog križa biti ispred Konzuma od 8.30 do 10.30 sati, uz zdravstvenu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, a dan kasnije u isto vrijeme bit će u Lovranu, također ispred Konzuma.

U Matuljima će se akcija provesti na više lokacija u srijedu, 11. listopada, u isto vrijeme, od 8.30 do 11 sati – ispred Konzuma u centru mjesta, ali i u Memorijalnom centru Lipa pamti, mjesnim doovima u Pasjaku, Šapjanama i Velom Brgudu te ispred „Omege“ u Jušićima. Istog dana na opatijskom području za mjesne odbore Ika i Oprič akcija će se provoditi u prostorima mjesnog odbora na Dražini od 17 do 19 sati.

U četvrtak, 12. listopada, od 8.30 do 10.30 sati aktivisti će boraviti u Opatiji, u centru grada ispred mrkata te pred trgovačkim centrom SPAR gdje će se zadržati od 8.30 do 11 sati. U subotu, 13. listopada akcija će se ponovo provesti na području Ike i Opriča od 8 do 11 sati, a čitavo vrijeme trajanja akcije, od ponedjeljka do subote, donacija će se moći dati i ispred Konzuma u Iki.

– Sve osnovne i srednje škole s liburnijskog područja tradicionalno sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji na način da svi službeni koordinatori škola za suradnju sa GDCK Opatija motiviraju svoju sredinu i organiziraju podjelu novčanih bonova u vrijednosti od 5 kuna djelatnicima i učenicima škola te organiziraju prikupljanje odjeće, obuće i hrane u svojim školama. Pojedini učenici Liburnijskih škola sudjeluju i kao volonteri na sabirnim mjestima po Liburniji, kazala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija Đana Pahor, pozvavši građane da se odazovu akciji.

Osim na sabirnim akcijama, građani svoju robu i hranu mogu donirati i u skladištima Crvenog križa – u Matuljima u ponedjeljak i petak od 16 do 18 sati, u Lovranu u srijedu od 14 do 17 sati te u Opatiji svakog radnog dana od 9 do 14 sati.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!