Akcija sterilizacije mačaka s 50% popusta traje do kraja veljače

Zbog velikog interesa, poželjno je naručiti se i rezervirati termin.

Opatija – Uz suradnji s pet veterinarskih ambulanta u Rijeci i okolici, Udruga “Mijau” Rijeka organizira akciju sterilizacije mačaka. Akcija je započela 4. siječnja 2021. i traje do kraja veljače. Svi građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 %.

Zahvat sterilizacije za ženke iznosi od 205 – 260 kn, a za mužjake od 150 – 205 kn. Zbog velikog interesa, poželjno je naručiti se i rezervirati termin.

S ciljem da pomogne građanima, ali i da se kontrolira populacija, pogotovo slobodno živućih mačaka i spriječi njihovo razmnožavanje, veći niz godina Udruga organizira akcije i moli sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce pa i one mačke koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Vlasnici mačaka i oni koji hrane mačke ispred svojih kuća odgovorni su za povećanje broja mačaka i ukoliko zaista žele pomoći životinjama jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka zbog spolno prenosivi bolesti. Volonteri Udruge savjetuju svim stanarima ukoliko imaju mačke oko svoje kuće, udruživanje i sakupljanje sredstava za sterilizaciju.

Mačke je Zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati. Isto tako protuzakonito im je uskratiti hranu, vodu i stanište. Iz Udruge „Mijau“ napominju kako oni nemaju azila i ne prihvaćaju mačiće, a po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.

Osnovni cilj je kažu u Udruzi, djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se provodi već 17 godina po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta.

Ukoliko netko od građana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti o njima, jer su mačke divlje, mogu se obratiti volonterima udruge koji će im pružiti pomoć.

Za više informacija o akciji nazovite volontere na brojeve mobitela: 091/543 5819, 091/887 5688.

Veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji su:
Veterinarska ambulanta privatne prakse, “Kućni Ljubimci“ Kozala 51, Rijeka, dr. vet. med. Tamara Ferari Miškulin, tel: 051/514-399
Veterinarska Ambulanta privatne prakse „Trsat“, Kuflekova 1, dr. vet. med. Sanjin Polić, tel: 051/216-042
RiVet – Specijalistička veterinarska praksa, Kantrida, Istarska 15, Rijeka, tel: 051/ 561- 452, dr. vet. med. Srećko Krešić i dr. vet. med. Jagoda Rosović
Veterinarska ambulanta Turković, Viškovo123/c, dr. vet. med. Eugen Turković, tel: 051/257-571
Veterinarska praksa Uvodić, Mavrinci 2, Čavle, tel.:051/564-772

error: Content is protected !!