Akcija ‘Uz nas niste sami – za osmijeh u srcu’ prikuplja sredstva za mališane na palijativnoj skrbi @ Rijeka

Kako su istaknuli, život najmlađih pacijenata u procesu palijativne skrbi planiraju unaprijediti nabavkom kompleta za terapiju kisikom, fotelja na razvlačenje, bolničkih kreveta za intenzivnu njegu, invalidskih kolica, aspiratora, infuzomata, pulsnog oksimetra, ručnog masažera, računala, didaktičkih igara, digitalnog tlakomjera te stolica i stola.

Rijeka – U tijeku je humanitarna akcija “Uz nas niste sami – za osmijeh u srcu” kojom se prikupljaju sredstva za djecu na dugotrajnom liječenju u kliničkim bolničkim centrima u Osijeku i Rijeci te za osobe s intelektualnim i tjelesnim teškoćama smještenima u Centru za rehabilitaciju Stančić.

– Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka skrbi i o malim bolesnicima u terminalnoj fazi bolesti. O njima skrbi poseban tim medicinskog osoblja u zasebnom prostoru. U apartmanu koji je najizoliraniji, nužna je oprema za djecu koja trebaju palijativnu skrb i zbrinjavanje, kao i za njihove obitelji, kako bismo im osigurali dostojanstvo i ljudskost na završetku puta, kazali su iz KBC-a Rijeka.

Kako su istaknuli, život najmlađih pacijenata u procesu palijativne skrbi planiraju unaprijediti nabavkom kompleta za terapiju kisikom, fotelja na razvlačenje, bolničkih kreveta za intenzivnu njegu, invalidskih kolica, aspiratora, infuzomata, pulsnog oksimetra, ručnog masažera, računala, didaktičkih igara, digitalnog tlakomjera te stolica i stola. Uz opremanje, pokrenut će se i osnaživanje zdravstvenih djelatnika za pružanje suvremene palijativne pedijatrijske skrbi.

Pozivom na humanitarni broj telefona 060 9006 možete donirati 6,25 kuna (iznos s PDV-om). Donacije je moguće uplatiti i na žiroračun: HR35 2340 0091 5110 41446, a akcija traje do 31. siječnja 2020.

error: Content is protected !!