Akcijom ”Popijte kavu i darujte osmijeh“ prikupljeno više od 4,500 kuna

Crveni nosevi u humanitarnoj akciji...

Crveni nosevi u humanitarnoj akciji…

U akciji su sudjelovali poznati proizvođači kave Barocco café, Barcafe i Bazzara Espresso, koji su za svaku donaciju poklanjali šalicu vrhunske kave. Tijekom dvodnevne manifestacije prikupljeno je 4.422,00 kn i 38 eura, koji će se iskoristiti za posjete klaunova doktora mališanima koji se liječe na dječjim odjelima KBC Rijeka.

Opatija – U sklopu manifestacije Festival kave, održane 12. i 13. travnja 2014. Turistička zajednica grada Opatija organizirala je akciju prikupljanja sredstava za Udrugu ”Crveni nosevi – klaunovi doktori“.

crveni_nosevi_2014

U akciji su sudjelovali poznati proizvođači kave Barocco café, Barcafe i Bazzara Espresso, koji su za svaku donaciju poklanjali šalicu vrhunske kave. Tijekom dvodnevne manifestacije prikupljeno je 4.422,00 kn i 38 eura, koji će se iskoristiti za posjete klaunova doktora mališanima koji se liječe na dječjim odjelima KBC Rijeka kako bi im uljepšali bolesničke dane. Ovom prilikom TZ grada Opatija i Udruga “Crveni nosevi – klaunovi doktori” zahvaljuju vrhunskim proizvođačima kave Bazzara Espresso, Barocco café i Barcafe te svim posjetiteljima Festivala kave koji su svojim doprinosom podržali ovu akciju.

Udruga “Crveni nosevi – klaunovi doktori” pomoću humora i životne radosti, pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni i pate. Glavni cilj djelovanja udruge je ublažavanje patnji bolesnim osobama te olakšavanje procesa oporavka pomoću humora kao terapeutskog sredstva.

Klaunovi doktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim klauno-terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!