Albert Faggian postao vlasnik Novog lista

novi_list_sm…vlasnik Glasa Istre uplatio je čitav iznos za većinski paket tvrtke – preko 86 milijuna kuna…
…najavio je stvaranje treće novinske kuće po veličini u Hrvatskoj…

Rijeka – Albert Faggian, vlasnik Glasa Istre, u razgovoru za ”svoje” novine izjavio je kako je uplatio čitav iznos za vlasništvo nad većinskim paketom dionica Novog lista, kojeg je prodavala Zagrebačka banka. Za 80 posto dionica tražen je bio iznos nešto veći od 86 milijuna kuna, a Faggian je bio jedini ponuđač na nedavno završenom natječaju, koji je javnost iznenadio svojim kratkim rokom trajanja od svega desetak dana.
– Kronologija događaja je bila ovakva: temeljem oglasa brokerske kuće Intercapital Zagreb, tvrtka Andre’ d.o.o. Pula, u mom vlasništvu, dala je ponudu i uplatila predviđeni iznos jamčevine od 8,6 milijuna kuna. Nakon otvaranja ponuda utvrđeno je da je naša jedina, pa je broker zatražio od Zagrebačke banke potvrdu da je može prihvatiti. Po dobivanju te potvrde pozvani smo na plaćanje ostatka kupoprodajne cijene, što smo u utorak i učinili, dakle uplatili ostatak do ponuđenih 86.012.000 kuna. Preostaje još samo tehnički posao provedbe u SKDD, središnju depozitarnu agenciju, što, po dosadašnjoj praksi, traje dan-dva, izjavio je Faggian za Glas Istre.
Prema njegovim riječima, cilj ove transakcije i ”spajanja” dvije bliske novinske kuće jest stvaranje treće novinske grupacije po veličini u Hrvatskoj (iza Styrije koja ”drži” 24 sata i Večernji list te EPH koja ima Jutarnji, Globus i druge revije), a pritom će se voditi o ”socijalnoj osjetljivosti”.
– Sinergija tih dviju kuća, po mom mišljenju, trebala bi, u budućnosti, rezultirati spajanjem u jedan pravni subjekt, jednog nakladnika, koji bi izdavao dvije novine, Novi list i Glas Istre, identično kao i do sada, u tu tradiciju nitko ne bi smio dirati, rekao je Faggian.
Čitav razgovor možete pročitati na portalu Glasa Istre.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!