Alen Sršen novi je kandidat za gradonačelnika Opatije

Alen Sršen novi je kandidat za gradonačelnika Opatije

Izvor fotografije: Alen Sršen

U svojem predstavljanju, 46-godišnji Sršen ističe da je rođen u Zadru te da se posljednjih osam godina bavi poduzetništvom, kroz tvrtku koja se bavi „veleprodajom služeći se internetskim aplikacijama i distribucijom“.

Opatija – Alen Sršen novi je kandidat za gradonačelnika Opatije. To je zasad četvrto ime u utrci u koju se prvi uključio predsjednik Gradskog vijeća Fernando Kirigin, zatim predsjednik stranke Kvarnerska inicijativa Ante Štampalija te nakon njih i aktualni gradonačelnik Ivo Dujmić.

Sršen se predstavio javnosti putem internetske stranice kao predstavnik grupacije nazvane „Promjena“.

– Zastupamo interese svih građana Opatije i iako ističemo da predstavljamo obične ljude, čiji problemi ne mogu biti zanemareni, tražimo rješenja i za poduzetnike kako bi ih potaknuli na aktivnost i kako bi im omogućili da budu dobri i sigurni poslodavci, koji će utjecati na demografsku, gospodarsku i kulturnu stabilnost grada Opatije. Isto tako brinemo i o drugim segmentima života našeg grada. Brend grada je njegova prošlost, prekrasna imperijalna arhitektura, zelenilo i more, ali posebno njeni zadovoljni građani, kazali su iz ove grupacije.

Predstavili su i detaljan program koji uključuje pronatalitetne mjere, pomoć mladima u Opatiji, pomoć starijoj populaciji, pomoć beskućnicima.

U svojem predstavljanju, 46-godišnji Sršen ističe da je rođen u Zadru te da se posljednjih osam godina bavi poduzetništvom, kroz tvrtku koja se bavi „veleprodajom služeći se internetskim aplikacijama i distribucijom“.

– Želim osigurati jednake mogućnosti za solidan život na cijelom području naše općine i promovirati njenu vitalnost u Hrvatskoj i inozemstvu. Općina je uvijek najvažniji graditelj vitalnosti na svom području. Skrb o čistoći okoliša, pravilnoj gradnji, o očuvanju prirodnih ljepota koje privlače strance, a čine naš život ugodnijim, važan je dio te cjeline. Želim svakodnevne brige, gospodarske, društvene i klimatske pretvoriti u entuzijazam. Razvijat ću općinu koja će uzeti u obzir potrebe obitelji, djece, ali i samaca, te skrb i njegu starijih osoba. Težište se mora prebaciti s institucionalne skrbi na čim sigurniji život u svojim domovima. Socijalne i zdravstvene usluge moraju biti visoke kvalitete i dostupne svima, od novorođenčadi pa do najstarijih. Radit ću na umanjivanju razlika u zdravlju i dobrobiti. Aktivirat ću građane, pružiti im mogućnost samoinicijativnog savjetovanja i utjecati na njihovo stvaralaštvo, omogućiti nesmetan protok informacija i širu upotrebu tehnologije. Važan dio budućih aktivnosti usredotočiti će se na jačanje malog poduzetništva, kako bi se otvorila nova radna mjesta i mogli ostvariti drugi planovi. Zalagat ću se da djelatnost općine ostane u boljem stanju budućim pokoljenjima, poručio je Sršen na svojoj stranici.

error: Content is protected !!