Alexander Gorgon: Sada znam što moram napraviti kada publika viče – Javi se!

nogomet_rijeka_dinamo_potop_2016_kek_kranjcar_derbi_01

Kako je i sam rekao: From zero to hero! Od nule do junaka! U samo tjedan dana. – Izašao sam i pomoćni trener Vjeko Miletić rekao mi je da se okrenem i pozdravim publiku jer me zovu. Sada znam što znači: Javi se, zaključio je Alexander Gorgon.

Rijeka – Igrala se posljednja minuta sudačke nadoknade u Vinkovcima. Vešović je srušen u kaznenom prostoru pri rezultatu 0:0, a sudac je pokazao na bijelu točku. Alexander Gorgon preuzeo je odgovornost i pogodio gredu!

Tjedan dana kasnije u Rijeku je stigao Dinamo. Igrala se 55. minuta, Alexandar Gorgon primio je loptu na tridesetak metara od gola i pospremio je u rašlje. Njegov drugi pogodak na utakmici u veličanstvenoj pobjedi nad Dinamom (5:2).

Kako je i sam rekao: From zero to hero! Od nule do junaka! U samo tjedan dana.

– Za mene je to bio savršen početak jer prvi put sam bio u početnoj postavi. Nisam mogao zamisliti bolji početak i to kada postigneš dva gola u tako važnoj utakmici. Znam što ova utakmica znači Rijeci i koja je važnost ovog susreta u Hrvatskoj, rekao je Alexandar Gorgon.

Foto Luigi Opatija, HNK Rijeka, Utakmica Rijeka Dinamo sep2016

Pune tribine stadiona HNK Rijeka bile su dodatan motiv. Iako je znao što utakmica protiv Dinama znači za Rijeku i njezine navijače, pune tribine i glasno navijanje dočarale su važnost ovog ogleda.

– Sretan sam zbog navijača, ljudi koji rade u klubu, ali i zbog nas igrača. Od prvog trenutka bila je sjajna atmosfera jer zabili smo nakon 15-ak sekundi. Do posljednje minute navijači su bili uz nas, bili su nevjerojatni. Pjevali su, vikali, bilo je to stvarno posebna noć. Za sve je ovo bio veliki i važan rezultat, dodao je Gorgon.

Rijeka nakon devet kola drži prvo mjesto na ljestvici s bodom prednosti ispred Osijeka i četiri ispred Dinama.

– Ovo je dobar start, ali sve je to tek početak sezone. Završili smo tek prvu četvrtinu prvenstva, čeka nas puno puno teškog posla. Prvenstvo je jako dugo. Vidjet ćemo što će budućnost donijeti. Ali zasad je odlično, ponosan sam na naš nastup protiv Dinama, ustvrdio je Gorgon koji je napustio igru u 70. minuti uz glasne povike publike: Javi se!

– Izašao sam i pomoćni trener Vjeko Miletić rekao mi je da se okrenem i pozdravim publiku jer me zovu. Sada znam što znači: Javi se, zaključio je Alexander Gorgon.

Ako dosad nije znao, sad sigurno neće tako brzo zaboraviti. S obzirom na igru protiv Dinama ovo sigurno nije posljednji put da će publika skandirati njegovo ime.

Nogometaši Rijeke u šesnaestini finala (srijeda, 15.30 sati) gostuju kod Đakovo Croatije, momčadi koja je nastala spajanjem lokalnih klubova Đakova i Croatije. Utakmicu iz Đakovo moći ćete pratiti putem livestreama na službenoj klupskoj stranici HNK Rijeka ili putem ovo linka

I. M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!