Ali nije to još gotovo @ Grad Opatija

g_opt3…Ivo Dujmić smatra da presuda Visokog trgovačkog suda ne znači puno u postupcima s malim dioničarima
…jučer je održana konferencija u Gradu na temu dionica LRH…

Opatija – Stari refren pulskog punk benda KUD Idijoti – ”Ali nije to još gotovo” – mogao je biti ”lajtmotiv” jučerašnje tiskovne konferencije gradonačelnika Opatije Ive Dujmića, održane uz prisutnost načelnika Matulja Maria Ćikovića i Lovrana Emila Gržina, a sve na ponovno medijsko ”uskrsnuće” problematike vezane uz dionice Liburnia Riviera Hotela.
Prema stavu s pressice, nedavna odluka Vrhovnog suda nije dramatično utjecala na tužbe malih dioničara protiv Opatije, u kojima traže otkup svojih dionica po cijeni višoj od 6.000 kuna.
– Kada smo krajem srpnja podnijeli prijavu DORH-u i Uskoku vezano za naše sumnje da su počinjena kriminalna djela tijekom procesa pretvorbe i privatizacije LRH, o tome je pisala samo jedna novinaska kuća. Nakon toga za očekivati je bio veći interes medija i javnosti, koji je u potpunosti izostao, iako je predočena cijela kronologija ovog višegodišnjeg problema i mogućnost da se grad dovede u bankrot. Više puta sam isticao da je Opatija dva puta prevarena i to u pretvorbi i privatizaciji – izjavio je gradonačelnik Opatije Dujmić, upitavši se je li tom prilikom na djelu bila nevidljiva lobistička ruka. Dujmić se požalio i na sporost pravosuđa.
– Uporno tvrdimo da su dionice ovog hotelskog poduzeća izvorno stečene unosom nekretnina u temeljni kapital LRH, za što imamo potvrdu u mišljenju Ministarstva financija i nalazu državne revizije. Grad Opatija i druge liburnijske općine podnijele su tužbu Upravnom sudu prije više od dvije godine, nakon toga i požurnice sa obrazloženjem zbog čega je potreban prioritet u rješavanju predmeta naše žalbe. Govore nam da je Upravni sud već 19 puta presudio u korist Hanfe. Međutim, nije riječ o usporedivim sporovima, jer se samo u slučaju LRH odlučuje o izvornom stjecanju dionica. Ne mogu se oteti dojmu da odgovornost za nezavidnu situaciju u kojoj se sada nalazimo snose vlade RH, bivše i sadašnja, koje su donijele potrebne odluke za izuzimanje dionica od prodaje i dale suglasnost na sporazum o prijenosu dionica Gradu Opatiji, rekao je Dujmić.
Prema njegovim riječima, rasplet povodom tužbi malih dioničara pred Trgovačkim sudom u Rijeci još nije blizu, nema neposredne opasnosti od bankrota Grada, a i dalje je ključna odluka Upravnog suda. Grad ima povjerenja u DORH i pravosuđe, a pravne insititucije i lokalna samouprava ovdje su, istakao je na kraju prezentacije opatijski gradonačelnik – na istoj strani.
grad_lrh_dionice
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Visoki trgovački sud odlučio protiv Opatije
Otvoreno pismo malih dioničara LRH Jadranki Kosor
Upravi LRH prihvatljiva ponuda SN Holdinga
Promjena zakona kao spas za Opatiju
Mali dioničari dali podnesak protiv Opatije
SDP: Ante Samodol kriv je za sve @ Opatija
Zagrebačka burza obustavila trgovinu dionicama LRH
Greškom fonda pao dogovor oko LRH
Deal oko LRH ideja stručnjaka
Održana Skupština LRH @ Opatija
Reagiranje: Mali dioničari upozoravaju opatijske vijećnike
FOTO: Gradsko vijeće podržalo nagodbu o LRH
Hoćemo dionice, nećemo Hanfina rješenja
Mali dioničari LRH reagiraju na izjave liburnijskih čelnika
Liburnijski (grado)načelnici zadovoljni nagodbom
LRH: Hanfa traži objavu nagodbe
LRH: Ispada HDZ, upada SN Holding
LRH: tri slova za veliku priču
Ostoja ponovo vlasnik LRH
Ništa od Zakona o LRH
AUDIO: LRH, Miami, rebalans, mrkat, HDZ, Veprinac…
Uskoro Zakon o LRH
Grad Opatija o LRH
LRH: Ostoja ponovo u igri?
Pismo vijećnika opatijskim gospodarstvenicima
Priopćenje Grada Opatije o slučaju LRH