Alpsko-mediteranski dijalozi

lovranLovran – U lovranskoj galeriji ”Laurus” otvorena je ovog tjedna izložba Hanibala Salvara, koju će ovaj mali umjetnički dom u centru starog Lovrana ugostiti sve do 6. travnja. Radi se o multi-disciplinarnoj izložbi u kojoj su predstavljene skulpture u Inker porculanu, akrili na platnu i akrili kolaži od papira, a sadržajno je izložba veoma bliska izložbi koju je Salvaro održao prošlog ljeta u Mestnoj hisi u Ljubljani povodom 50 godina djelovanja u slovenskom kulturnom prostoru.
Hanibal Salvaro rođen je 1935. godine, a umjetnošću se bavi od 1958. godine od kada je održao preko 350 samostalnih i zajedničkih izložbi u Hrvatskoj i tridesetak zemalja svijeta. Veliki je utjecaj ostavio na slovensku kulturu, a tijekom 50 godina svoga stvaralaštva u Sloveniji izlagao je u Ljubljani, Piranu, Slovenj Gradecu i Celju, pa ga se može smatrati i slovenskim umjetnikom.
– Umjetnički izričaj u svojoj srži je dijelog usmjeren prema ostvarivanju određene kreativnosti. Postao sam toga sve više svjestan u posljednjim godinama, ali i moj rad je svojevrsna simbioza kreativnih dijaloga između Alpa i Mediterana, kazao je o svome opusu umjetnik Hanibal Salvaro.
Davor Žic

error: Content is protected !!