Alumni Open Day – Održan susret bivših studenata FMTU-a u Opatiji

Za sve sudionike Alumni Open Day-a nakon razgleda Fakulteta i novouređenih prostora Centra za karijere i stručnu praksu organiziran je obilazak novootvorenog hotela HILTON COSTABELA BEACH RESORT.

Ika – Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji po prvi puta se održao susret bivših studenata ovog Fakulteta. Event je organiziran pod nazivom: „ALUMNI OPEN DAY“ s ciljem da potakne povezanost između studenata i Fakulteta. Bivši studenti ovog Fakulteta danas obnašaju brojne odgovorne poslove u turizmu u cijeloj Hrvatskoj i u inozemstvu i trajna su podrška Fakultetu u cijelom nizu znanstvenih, obrazovnih i stručnih aktivnosti.

Osim druženja, razmjena sjećanja i umrežavanja, Alumni su u Opatiji imali prilike razgledati novu, moderno opremljenu zgradu Fakulteta čime su se uvjeti studiranja na ovoj našoj najstarijoj i najvećoj instituciji za visoko obrazovanje kadrova u turizmu i ugostiteljstvu višestruko povećali. Nove dvorane, knjižnica i poboljšani uvjeti za nastavnike danas su upotpunjeni i novim multifunkcionalnim prostorom bivše knjižnice u kojoj se nalazi novoformirani Centar za karijere i stručnu praksu FMTU. Ovaj prostor na raspolaganju je studentima i partnerima iz gospodarstva za održavanje radionica, predavanja ali i za savjete, pomoć i profesionalno usmjeravanje u izgradnji njihovih budućih karijera. Opremu za ovaj prostor koji će i sama koristiti, donirala je upravo Udruga bivših studenata iz svojih sredstava prikupljenih proteklih godina od skromne članarine. Danas je članstvo u Udruzi besplatno a svi njeni članovi mogu redovito pratiti putem društvenih mreža ne samo aktivnosti udruge, već i informacije iz branše, predavanja, izdanja te aktivnosti Fakulteta.

Dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prof. dr. Sc. Sandra Janković pozdravila je sve okupljene bivše studente – njih više od 50 te ih upoznala s aktivnostima na njihovom Fakultetu i brojnim novostima: od „virtualnog hotela“ gdje danas studenti mogu na profesionalnim programima i aplikacijama, kakve će ih čekati na poslu, vježbati i pripremati se, do planova za otvaranje studija na engleskom jeziku, ljetne škole, programa cjeloživotnog obrazovanja te niza znanstvenih i stručnih aktivnosti kao što je upravo izrada Strategije razvoja održivog turizma Republike Hrvatske.

Predsjednica Udruge Alumni doc.dr.sc.Josipa Cvelić Bonifačić upoznala je članove Udruge s aktivnostima i programom rada Udruge te ih pozvala u razgledavanje novog Centra za karijere i stručnu praksu.

Za sve sudionike Alumni Open Day-a nakon razgleda Fakulteta i novouređenih prostora Centra za karijere i stručnu praksu organiziran je obilazak novootvorenog hotela HILTON COSTABELA BEACH RESORT.

Alumnije je dočekao direktor hotela Ryan Gauci, direktorica prodaje Maja Šimunić i Nataša Kovačić Stilinović, direktor ljudskih potencijala. S velikim zanimanjem bivši studenti, a danas ugledni turistički I ugostiteljski djelatnici razgledali su ovaj jedinstveni i moderni hotel. Zajednički ručak profesora I bivših studenata označio je kraj jednog srdačnog druženja i početak jedne nove i lijepe tradicije susreta.

– Bivši studenti FMTU-a su nam velika podrška u unaprjeđenju studijskih programa, budući da zajedno s njima želimo kontinuirano provjeravati atraktivnost i svrsishodnost ishoda učenja preddiplomskih i diplomskih studija, kako bi ostali konkurentni na tržištu obrazovanja. Zahvaljujući Alumnijima doznajemo koliko su naši diplomanti kompetentni te uz njihovu pomoć promptno poboljšavamo studijske programe i usklađujemo ih sa zahtjevima turističko-hotelskog gospodarstva u Hrvatskoj. Na obostrano zadovoljstvo veselimo se kada nam dođu kao gosti predavači te našim studentima predstave svoje dosadašnje iskustvo i kao studenta i kao uspješnog dionika u gospodarstvu, poručila je ovom prilikom dekanica FMTU-a prof. dr. sc. Sandra Janković.

Dok je predsjednica Udruge Alumni FMTU-a doc.dr.sc. Josipa Cvelić-Bonifačić naglasila: “Duboko vjerujem da su povezivanjem Fakulteta kao rasadnika znanja i njegovih bivših studenata kao izvora iskustva iz prakse, put osobnog uspjeha pojedinca, ali i gospodarstva kao cjeline. Udruga Alumni FMTU povezuje nas ne samo u druženju i suradnji već kroz umrežavanje i pomoć imamo priliku pomoći studentima ali i jedni drugima u poslu i u životu!”