AM-LIST-PGS: Predstavljen dio programa vezan za socijalu i mlade @ Lovran

am_pgs_lovran_2013_d

Pozivamo vas da proučite naš program i podržite našeg kandidata za načelnika Alana Sankovića i zamjenika Branimira Petkovića kako bismo lakše realizirali ono što smatramo da s našim programom možemo učinit, poručuju mlade dame sa liste koalicije AM-LIST-PGS za općinsko vijeće Lovrana.

Lovran – Naša općina dosada nije bila mjesto koje je željelo zadržati svoje mlade. Mi mislimo nešto po tom pitanju promijeniti. Za početak počnimo od novorođenačke potpore. Naša sadašnja potpora je uvjerljivo najniža na Liburniji. Jedan od ciljeva naše koalicije je barem doći u prosjek naših susjednih općina i Grada Opatije, ali također i povećati naknadu za svako iduće dijete istaknula je Martina Jedriško, članica liste AM-LIST-PGS za Općinsko vijeće Lovrana.

– Slijedeći izazov je ”krov nad glavom”. Tko si danas može priuštiti skupe kvadrate uz ovakve plaće. Suočavamo se s odlaskom mladih jer nisu si u mogućnosti priuštiti skupe lovranske nekretnine. Mora li to istinu biti tako, kad nas ništa ne košta da po uzoru na razvijene jedinice lokalne samouprave oslobodimo od plaćanja komunalnog doprinosa do određene kvadrature naše mlade kao i sve naše ljude koji po prvi put rješavaju vlastito stambeno pitanje pri izgradnji kuće ili stana. Također izgradnja POS- ovih stanova ne bi smjela stati na onoj zgradi koja se gradi u Omladinskoj ulici. Nitko nam ne može reći da u cijeloj Općini ne postoji prostor za izgradnju normalne više stambene zgrade, a ne stanova po narudžbi kako je do sad bio slučaj, dodala je Marina Iskra.

– Subvencioniranje rate kredita, također bi moglo pomoći u stjecanju vlastitog krova nad glavom. Ne smijemo ni zaboraviti one ljude koji su iz nužde, a ne radi stjecanja profita bespravno izgradili krov nad glavom. Takvima želimo olakšati situaciju, omogućujući im obročno beskamatno plaćanje ili popust prema broju članova kućanstva i prihodima do određene kvadrature. Sve to imate u našem programu na našoj internet stranici www.lovranlovran.com napomenula je Sanja Slavić te dodala da nisu zaboravili niti one druge koji možda imaju krov nad glavom ali ih muče druge brige.

– Naš cilj je ojačati davanja socijalno ugroženima, jer se snaga svake zajednice očituje se u brizi za svoje nemoćne i siromašne, bilo da se tu radi o djeci, odraslima ili umirovljenicima. Kad smo već kod njih ne vidimo nikakvu prepreku zašto i mi ne bi po uzoru na grad Rijeku svojim umirovljenicima s malim penzijama ispod 1400 kuna barem jednom godišnje prilikom blagdana dodijelili poklon bon od 200 kuna. Sigurno nećemo bankrotirati, rezimirala je Sanja Slavić.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!