Amerike za kraj ljeta @ Mošćenička Draga

america_staraj_sm…na plaži Sipar ovog petka očekuje nas ”manifestacija za kraj ljeta”…
…o svom doživljaju Amerike govorit će Riccardo Staraj, Stiven Vunić i Marko Žele…

Mošćenička Draga – Manifestacija za kraj ljeta, kako je Riccardo Staraj ”krstio” svoj idejni projekt nazvan ”Amerike/Americas”, ovog petka, od 21 sat, na draškoj plaži Sipar prezentirat će raskoš dva američka kontinenta kroz viđenje troje putopisaca s našeg područja.
Stiven Vujić i Ad Natura pričat će o svom avanturističkom iskustvu putovanja Čileom i Patagonijom, Marko Žele opisat će svoj ”proboj u novi stari svijet Meksika i srednje Amerike”, a Riccardo Staraj svoja je iskustva sabrao pod naslov ”Amerika, autocesta zapada i blues urbanih hodnika”.

Amerike/Americas

Amerike/Americas


Staraj, koji sam mnogo putuje – osobito Amerikom – odlučio se na putopisno-poetski prikaz njegovih putovanja ovim mitskim kontinentom iz dugog razdoblja od 1999. do 2011. godine, a svoje će poetske, fotografske i video-uratke predstaviti uz gitarsku pratnju Brune Mičetića. Sam jug Južne Amerike predstavit će Stiven Vunić i ekipa Ad Natura, koji su početkom ove godine sudjelovali u avanturističkoj utrci u Patagonoji, a osim sportske, predstavit će kulturnu i socijalnu stranu svoga putovanja. Centralnu Ameriku predstavit će Marko Žele, umjetnik koji je meksičke različitosti doživio krouz siromaštvo i bijedu većine i bogatstvo i sjaj malobrojnih bogataša…
Uz priče i kazivanja, na ovoj zanimljivoj manifestaciji organizirane su i projekcije filmova i fotografija te glazbene numere i čitanje poezije, a gostovat će i Bruno Mičetić, Ema Gregov i Andrea Trbojević.
Amerike/Americas

Amerike/Americas


Ivan Mellor / Liburnija.net

Similar articles

Kastav Film Festival

11 years ago
error: Content is protected !!