‘Ana i Mia’

ana_miaOpatija – U Kongresnoj dvorani opatijskog Grand Hotela Adriatic odigrala se kazališna predstava “Male scene” pod nazivom “Ana i Mia”. Predstavu autorski pokrivaju Anica Tomić i Jelena Kovačić, dok su se za glumački dio pobrinule studentice glume Nika Mišković i Mia Biondić.

Predstava govori o dvjema najboljim prijateljicama, Ani i Miji, koliko i o dvjema jednako povezanim bolestima – anoreksiji i bulimiji. Kroz nešto više od sat vremena dernjave, smijeha i suza, Nika i Mia dirljivim su tonom progovorile o opasnosti spomenutih bolesti.

Poruku da je predstava namijenjena mladima, od jedanaest godina, pa nadalje, publika je shvatila preozbiljno, te je većina okupljenih bila vrlo mladog uzrasta.

ana_mia_adriatic

Izrazito zabavljeni povremenom interakcijom glumaca i prisutnih, mladi su osim doze smijeha dobili i praktičnu lekciju o posljedicama koje proizlaze iz prikrivanja ovakvih problema. Nika, odnosno Ana, tako je progovorila glasom oboljele, tražeći razumijevanje i podršku u borbi, dok je Mia kroz ulogu imenjakinje, Anine majke, te medicinskog osoblja služila kao stalni podsjetnik na količinu energije i upornosti tijekom pružanja istih.

– Na predstavu sam došla iz interesa za kulturna događanja, a pogotovo me zainteresirala problematika mladih. Naime, kako se i sama bavim mladima i njihovom problematikom u svojim romanima, svakako mi je želja vidjeti prikaz istoga u ostalim umjetnostima. Predstava je i više nego poučna i korisna te smatram da mladima treba sve više ovakvih sadržaja kako bi se nenametljivo educirali o stvarima koje sve više prijete našoj okolini, te ih tako usmjeriti na pravi put – oduševljenim tonom izjavila je riječka spisateljica i suradnica Liburnija.net magazina, Tatjana Udović, koja se zatekla među brojnim školarcima u publici.

Josip Potnar

error: Content is protected !!