‘Najbolji potez ikad’: Grad dionice hotela Cavtat prodao za 68 milijuna, danas vrijede duplo @ Opatija

Nije nova informacija da je LRH na prodaju, jer već nekoliko godina traje proces pronalaska odgovarajućeg kupca za opatijske hotele, a tijekom čitave ove godine traje „dubinsko snimanje“ kvarnerskog turističkog giganta od strane nekoliko ozbiljnih potencijalnih kupaca.

Opatija – Možemo li dobivati zapisnike sa sjednica Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela ili barem pozvati predstavnike kompanije da jednom godišnje u Vijeće dođu predstaviti planove za naredno razdoblje, kako bi i vijećnici bili upućeni u situaciju u tvrtki u kojoj Grad ima 25 posto dionica, upitao je Andrej Pošćić na posljednjoj sjednici gradskog Vijeća.

Vijećnik IDS-a istaknuo je kako bi želio izbjeći ponavljanje situacije u kojoj je tvrtka-kćer LRH, Hoteli Cavtat, prodana za 68 milijuna kuna, dok danas isti udio u toj tvrtki vrijedi oko 130 milijuna kuna i vrijednost mu ubrzano raste prema 190 milijuna kuna.

– Prodaja LRH Cavtat je bio najbolji potez koji smo ikada napravili. Ne vjerujem da tvrtka toliko vrijedi, to je možda ukupna vrijednost, a ne 25 posto koliko smo mi imali, odlučno je kazao opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, a u pomoć mu je priskočio koalicijski partner iz HDZ-a Marko Ćorić kazavši kako se on osobno „prvi zalagao za prodaju Hotela Cavtat“.

Pošćić je, pak, replicirao sa svježim podacima s burze koji su pokazali da je njegova tvrdnja u pravu, odnosno da se vrijednost tvrtke udvostručila otkako je Opatija sa susjedima prodala svoj paket, a kazao je kako je dobio informacije da je i čitava tvrtka, Liburnia Riviera Hoteli, ovog tjedna prodana stranom kupcu.

– Nemam informacija o prodaji tvrtke, ali budući da je ona izlistana na burzi, to bi trebalo biti javno objavljeno. Članovi Nadzornog odbora potpisali su izjave da će čuvati tajnost podataka sa sjednica, tako da bi to mogao objaviti samo predsjednik NO. Osim toga, vlasnik dionica nije Grad Opatija nego tvrtka Nova Liburnija. Gradsko vijeće je nekoliko puta zvalo predsjednika Uprave LRH na sjednice, ali se nije odazvao, kazala je Helena Masarić, gradska pročelnica i članica Nadzornog odbora.

Inače, nije nova informacija da je LRH na prodaju, jer već nekoliko godina traje proces pronalaska odgovarajućeg kupca za opatijske hotele, a tijekom čitave ove godine traje „dubinsko snimanje“ kvarnerskog turističkog giganta od strane nekoliko ozbiljnih potencijalnih kupaca.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!