Andrej Vadlja, Nataša Rogić i Franjo Korić završili ultra trail utrku Mont-Blanc

Andrej Vadlja, Nataša Rogić i Franjo Korić završili ultra trail utrku Mont-Blanc

Arhiva: Mont-Blanc

Za 170 km trebalo im je 44, odnosno 45 sati…

Opatija – Andrej Vadlja (TK Matulji), Nataša Rogić (SRK Alba) i Franjo Korić (SRK Alba), troje ultraša iz klubova PGŽ-a i Istre, uspjelo je završiti najtežu i najveću trail utrku – The Ultra-Trail du Mont-Blanc, čije je start i cilj u francuskom Chamonixu.

Riječ je o utrci oko alpskog masiva Mont-Blanc koja je duga 170 kilometara i koja prolazi kroz tri zemlje (Francuska, Italija, Švicarska), tijekom koje sudionici još moraju savladati 10.000 metara nadmorske visine.

Sudjelovati, k tome još završiti UTMB san je svakog zaljubljenika u planinsko trčanje, a u tome su ove godine uspjeli Vadlja, Rogić i Korić, čime postaju dijelom hrvatskih trail legendi.

Da se radi o ozbiljnom pothvatu, u kojem natjecatelji moraju dati puno više od 100 posto svih svojih kapaciteta, a ponajviše mentalnih, svjedoči podatak da i ove godine broj odustajanja na UTMB-u bio velik. Od oko 2.300 natjecatelja njih oko 800 je odustalo.

No, Vadlja, Rogić i Korić pobijedili su i završili ovu epsku utrku. Andrej Vadlja UTMB je završio za 44:39:59, Nataša Rogić za 45:40:19, a Franjo Korić za 44:43:53. sata.Dakle, gotovo dva dana, ali dvije noći borbi s brojnim izazovima koje nosi ova planinska utrka.

Bravo za naše ultraše Vadlju, Rogić i Korić!

error: Content is protected !!