Andrejna 2016. – Sutra se obilježava manifestacija u čast svih ribara i pomoraca našeg zavičaja @ Mošćenice

izlozba_ribarstvo_pomorstvo_moscenice_2015_1

Osim predavanja ovogodišnju Andrejnu obilježit će filmovi o vrstama ribolova našeg kraja te otvorenje izložbe ribarske i pomorske baštine ‘Armatori, kapitani i njihovi brodi jarbolati’.

Mošćenice – Tradicionalna manifestacija u čast svih ribara i pomoraca našeg zavičaja ‘Andrejna 2016.’ održat će se sutra, 26. studenog s početkom u 17 sati u restoranu Perun i izložbenom prostoru Područne škole ‘Mošćenice’.

Bogat program obilježit će izlaganje Roberta Mohovića pod nazivom ‘O djelovanju radne grupe za proučavanje pomorstva i ribarstva Katedre u 2016. godini, zatim predavanje Edvina Rutara pod nazivom ‘Armatori i kapitani na jedrenjakeh i njihove fameji z Mošćenišćini i Brsešćini koje realizira u suradnji s Rodoslovnim centrom Kastavštine i Liburnije iz Matulja. Također, bit će prikazani filmovi o vrstama ribolova našeg kraja te otvorenje izložbe ribarske i pomorske baštine ‘Armatori, kapitani i njihovi brodi jarbolati’ dok će umjetničku notu programu dati Silvana Milotić Kožulova s poezijom. Za kraj dodajmo da će izložba biti otvorena do 6. siječnja 2017. godine svake subote i nedjelje od 15 do 17 sati, a za najavljene grupe prema dogovoru.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!