Andrejna 2019. – Svečanost u čast svih generacija ribara i pomoraca našeg kraja ove subote u Mošćenicama

Andrejna 2019. – Svečanost u čast svih generacija ribara i pomoraca našeg kraja ove subote u Mošćenicama

Detalj s prošlogodišnjeg otvorenja...

Program će zaokružiti otvorenje izložbe fotografija ‘Tradicijske barke obnovljene u projektu Mala barka 2.

Mošćenice – Katedra Čakavskog sabora Mošćeničke Drage i Radna grupa za proučavanje pomorstva i ribarstva organiziraju Andrejnu, svečanost u čast svih generacija ribara i pomoraca našeg kraja, koja će se održati u subotu, 30. studenog, u 17 sati u restoranu Perun.

Robert Mohović predstavit će djelovanje radne grupe za proučavanje pomorstva i ribarstva katedre u 2019. godini te prezentirati obnovu tratarice Sv. Andrija.

Marina Barković Blaženić također će u fokusu imati trataricu Sv. Andrija, kroz priču ‘Život jedne ribarske fameji’, a predavanja će biti popraćena prikazom arhivskih filmova i filmova obnove.

Program će zaokružiti otvorenje izložbe fotografija ‘Tradicijske barke obnovljene u projektu Mala barka 2, a fotografije će izložiti Robert Mohović, Sanjin Kunić i Marko Valjak. Nakon otvorenje izložbe predviđeno je druženje uzvanika uz ribarski domjenak.

Izložba se može pogledati u izložbenom prostoru, u prizemlju osnovne škole ‘Mošćenice’, do 3. siječnja 2020. godine svake subote i nedjelje od 15 do 17 sati, a za najavljene grupe prema dogovoru.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net