Annamaria Vinger i Ranko Starac dobili zvjezdice na zidu slavnih Ugostiteljske škole

ugostiteljska_skola_2014_dan_skole

Annamaria Vinger prošlogodišnja je učenica generacije koja je ime škole pronijela na međunarodnim natjecanjima, dok je nekadašnji učenik Ranko Starac, diplomirao arheologiju na Filozofskom fakultetu, a danas radi kao arheolog i kustos u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Opatija – Povodom Dana Ugostiteljske škole, kojim je ova ustanova proslavila jubilarnih 85 godina postojanja, nove zvjezdice zasjale su u sklopu projekta ‘Zvjezdice među zvijezdama’. Tako su od jučer, u probrano društvo zaslužnih učenika i profesora, uvršteni Annamaria Vinger i Ranko Starac.

Naime, Annamaria Vinger prošlogodišnja je učenica generacije koja je ime škole pronijela na međunarodnim natjecanjima, dok je nekadašnji učenik Ranko Starac, diplomirao arheologiju na Filozofskom fakultetu, a danas radi kao arheolog i kustos u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Bogat kulturno-umjetnički program, na kojem su učenici pokazali svoje talente u pjevanju, glumi i recitiranju, završio je u večernjim satima u Grand hotelu Adriatic, gdje su predstavnici Kuharske akademije Slovenije zaslužnim učenicima Ugostiteljske škole podijelili lente.

Podsjetimo, od 1929. godine do danas, u školi su se obrazovali učenici različitih zanimanja – od sobarica, ekonomista, inokorespondenata pa sve do onih koji opstaju unatoč globalizaciji na tržištu rada, a to su konobari, kuhari, slastičari i komercijalisti. Ova su zanimanja bila i ostala glavni oslonac opatijskog ugostiteljsko turističkog gospodarstva i bez njih bi nekadašnje i današnje poslovanje bilo nezamislivo.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!