Ante Knežević i Nenad Kukurin na čelu novoosnovane Strukovne skupine ugostitelja Županijske komore Rijeka

skupina_ugostitelja_2015

Strukovna je skupina inicijalno osnovana s ciljem promicanja i zaštite zajedničkih interesa članica te razvoja ugostiteljske djelatnosti.

Rijeka – Strukovna skupina ugostitelja Županijske komore Rijeka konstituirana je jučer u prostorijama Županijske komore Za predsjednika vijeća ove strukovne skupine jednoglasno je izabran Ante Knežević (voditelj restorana Bevanda), dok su članovi iste Nenad Kukurin (direktor tvrtke Kukuriku d.o.o.), Vjekoslav Lazić (Ugostiteljstvo Reginum d.o.o.), Robert Manestar (Kirica d.o.o.) i Marija Pešut (3.Maj ugostiteljstvo).

Na sjednici je voditeljica službe turističke inspekcije Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije Marija Vukelić, upoznala nazočne o novinama Zakona o ugostiteljske djelatnosti. Neke od njih su da ugostiteljski sadržaji unutar objekata poput hotela, kampova i sl. ne moraju raditi u propisanom vremenu od 0 do 24 sata, već u onom koje odredi ugostitelj, ali je dužan to istaknuti na vidljivom mjestu. Također za nepridržavanje propisanog radnog vremena ukida se upravna mjera zabrane obavljanja ugostiteljske djelatnosti te se propisuje novčana kazna u iznosu od 5.000 do 30.000 kn, ovisno radi li se o tvrtki ili obrtu. Kao jednu od novosti Vukelić je navela i obvezu ugostitelja da umjesto vođenja knjige žalbe, mora omogućiti gostu podnošenje pisanog prigovora te mu dati odgovoriti u roku od 15 dana na uloženi prigovor. Zakon propisuje i stručnu osposobljenost odnosno stručnu spremu potrebnu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a koju će pravilnikom donijeti resorno ministarstvo u roku od godine dana od stupanja na snagu ovoga zakona.

Strukovna je skupina inicijalno osnovana s ciljem promicanja i zaštite zajedničkih interesa članica te razvoja ugostiteljske djelatnosti. U ostvarivanju tog cilja, Strukovna skupina surađuje s matičnim udruženjem na razini HGK te s relevantnim ustanovama, sudjeluje u radnim skupinama, daje komentare na prijedloge propisa, sudjeluje na stručnim skupovima i raspravlja o pitanjima važnima za poslovanje članica.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!