Ante Kovačević prvi, Robert Matulja četvrti @ 19. riječka regata RU jedrilica

Trojac splitske ”Zente“ najbolji prvog dana, dok se u borbu za postolje još mogu uključiti Robert Matulja iz JK Opatija te Boris Bakotić kao četvrti predstavnik splitske “Zente”.

Rijeka – Bura, kao i uvijek promjenjiva po smjeru sa refulima sa svih strana, 10-15 čvorova, sunčano vrijeme i svih 10 predviđenih jedrenja, sažetak su prvog dana 19. riječke regate RU jedrilica.

Trojac splitske “Zente” pokazao je najviše s Antom Kovačevićem u uvjerljivom vodstvu od 11 bodova ispred Zvonka Jelačića koji je samo bod ispred Mirka Ukasa na trećem mjestu. Ante je dosadašnji trostruki pobjednik riječke regate i pred sutrašnji drugi dan stvorio je dobre uvjete za četvrtu pobjedu u 19-godišnjoj povijesti ove regate. U borbu za postolje još se mogu uključiti Robert Matulja iz JK Opatija te Boris Bakotić kao četvrti predstavnik splitske “Zente”.

Ipak, drugog dana je na rasporedu još 8 jedrenja tako da uzbuđenja sigurno neće nedostajati. Dodajmo da iz Jedriličarskog kluba Opatija, uz Roberta Matulju koji drži 4. poziciju, na 6. mjestu je Jasmin Jaklin, dok je Robert Grubiša na osmom.

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: Dean Miculinić

error: Content is protected !!