Antica Smaila najbolja iznajmljivačica – lani ostvarila 1600 noćenja @ Matulji

Liburnija.net: Turistički objekt u kojem je tijekom 2011. godine ostvareno 1596 noćenja…

Turistička zajednica Općine Matulji dodijelila je jučer nagrade u sklopu akcije ” Volim Hrvatsku – Matujska turistička rožica” u uredu matuljskog načelnika Marija Ćikovića.

Matulji – Antica Smaila najbolja je matuljska iznajmljivačica – tijekom 2011. godine ostvarila je 1596 noćenja (u prosjeku 4,5 dnevno), a za taj je izvrsni rezultat jučer primila nagradu iz ruku direktorice TZ Matulja Marijane Kalčić Grlaš te matuljskog načelnika i predsjednika Turističke zajednice Marija Ćikovića.

– Moram vam reći da je za uspjeh najvažnija upravo osoba koja se ovim poslom bavi. Ni luksuz ni zvjezdice ne primaju goste, nego ljudi, a najvažnija je toplina doma i da se prema svakom gostu odnosiš jednako i s poštovanjem, kazala je Smaila.

Uz nju, nagrađeni su i Klaudija Ružić iz Mučića za najljepši balkon, Lidija Oblak iz Matulja za najljepšu okućnicu, te Stancija Kovačići iz Rukavca za najbolji ugostiteljski objekt.

– Doista nam je bilo teško izabrati najbolje, kao i uvijek. Tročlana komisija obišla je sve prijavljene kandidate i jednoglasno se složila da je ovo troje najviše zaslužilo nagrade za balkon, okućnicu i ugostiteljski objekt. Nagradu najiznajmljivač ustanovili smo 2004. godine za iznajmljivače koji osvare najveći broj noćenja u prethodnoj godini, a gospođa Smaila treći je puta nagrađena u ovoj kategoriji, kazala je direktorica Turističke zajednice Matulja Marijana Kalčić Grlaš. Izvrsni rezultati nastavljaju se i dalje – u prvih devet mjeseci ove godine zabilježen je rast dolazaka i noćenja od čak 20 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

– Uz vašu pomoć i trud, te trud svih ostalih koji su se takmičili za ove nagrade naša općina izgleda puno ljepše, ne samo za turiste nego i nas koji ovdje živimo. I sami pokušavamo urediti javne površine, u skladu s mogućnostima našeg proračuna, kazao je Ćiković.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!