Antifašisti Opatije i liburnijskog kraja posjetili mjesta stradanja u Vukovaru @ Opatija

uaba_vukovar_2014 (2)

”Vodič” tijekom puta bio je predsjednik UZBV Damir Jašarević koji je prenosio emotivne priče o stradanju Vukovara, o poginulim, stradalim i nestalim osobama, te kasnije svoje suputnike odveo na sva mjesta koja je u svojim pričama spomenuo.

Opatija/Vukovar – Opatijski i liburnijski antifašisti, na inicijativu Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara posjetili su nedavno Vukovar, a ”vodič” tijekom puta bio je predsjednik UZBV Damir Jašarević koji je prenosio emotivne priče o stradanju Vukovara, o poginulim, stradalim i nestalim osobama, te kasnije svoje suputnike odveo na sva mjesta koja je u svojim pričama spomenuo.

uaba_vukovar_2014 (1)

– Posjetili smo mjesta sjećanja: Vukovarsku bolnicu, Spomen dom Ovčara, Masovnu grobnicu Ovčara, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Centar domovinskog rata, Križ na ušću Vuke u Dunav, prošli smo Trpinjskom cestom. Biti u Vukovaru s čovjekom koji je nastradao na Trpinjskoj cesti, koji nas je proveo svim putevima gdje su se vodile borbe i gdje su ljudi nastradali, bilo je nezaboravno – doživjeli smo to privilegijom za sve nas prisutne. Dok je govorio vladala je grobna tišina a u očima svakoga od nas zacaklile su se suze. Sjetili smo se i dana kada smo u Opatiji svakodnevno slušali pozive i vapaj Siniše Glavaševića, dr. Vesne Bosanac i dr. Njavre za pomoć. Bilo nam je teško, nadali smo se da će sve to stati, ali nije. Tada kao i danas bili smo uz Vukovar, kazala je tajnica UABA-e Opatija Suzana Cvjetković, dodavši da su članovi ekspedicije položili vijenac i zapalili sviejće na Masovnoj grobnici Ovčara i Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Liburnijski i opatijski antifašisti u Vukovaru su se sreli i s Lazom Đokićem, predsjednikom UABA Grada Vukovara i SABA Vukovarsko-srijemske županije koji im poklonio knjigu o Dudiku, spomeniku podignutom u Mitnici gdje je bilo stratište za vrijeme 2. svjetskog rata, i pričao o aktivnosti UABA Grada Vukovara.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!