Apsurdna situacija u Vijeću – članovi istog Kluba vijećnika na suprotnim političkim stranama @ Lovran

Arhiva

Arhiva

Tako ispada da su članovi istog kluba sada na dvjema suprotstavljenim stranama, pa je primjerice, dio članova koji pripada SDP-u tražio smjenu predsjednice Vijeća Nataše Miljak, inače članice istog vijećničkog kluba.

Lovran – Apsurdna politička situacija u lovranskom Općinskom vijeću na svakoj sjednici donese pokoje novo iznenađenje, a na nedavno održanoj sjednici povod za čuđenje bilo je pitanje Marija Krizmanića IDS) o (ne)postojanju Kluba vijećnika SDP-a, HNS-a, IDS-a i Nezavisne liste Drago Korošak.

Naime, Krizmanić je istaknuo je da u prosincu održana sjednica toga Kluba na koju vijećnici IDS-a nisu bili pozvani, stoga je postavio pitanje općinskim stručnim službama može li takav klub uopće postojati. Klub su vijećnici iz redova ovih stranaka među kojima je bio i Krizmanić, ali i predsjednica Vijeća Nataša Miljak, također iz redova IDS-a, osnovali u lipnju 2013. godine, a za predsjednika je izabran Božidar Spasojević. Formalno, takav klub nije prestao s radom.

Zanimljivo je to stoga što poprilično dobro ocrtava razilaženje između sadašnjeg stanja lovranske političke scene i stanja koje je vladalo na početku mandata ovog Vijeća – tako ispada da su članovi istog kluba sada na dvjema suprotstavljenim stranama, pa je primjerice, dio članova koji pripada SDP-u tražio smjenu predsjednice Vijeća Nataše Miljak, inače članice istog vijećničkog kluba. S druge strane, članovi kluba iz redova IDS-a i HNS-a dignuli su ruke za smjenu potpredsjednika Vijeća i predsjednika kluba Božidara Spasojevića, stoga možda i nije čudno da članovi kluba međusobno više ne dijele pozive za svoje sastanke… Čudno je jedino i što formalno ne razdruže nefukncionalni klub i osnuju zasebna tijela, tim više što za to imaju potporu u Poslovniku prema kojem klub mora imati najmanje 3 vijećnika – toliko ih ima sam SDP, a IDS i HNS imaju ih zajedno.

Uz ostalo, na nedavnoj su sjednici usvojene i određene tehničke odluke vezane uz komunalni resor i upravljanje općinskom imovinom, a odabrane su i tvrtke koje će obavljati određene komunalne djelatnosti. Tako je Parkovima pripalo obavljanje komunalnih poslova, tvrtki Stolar iz Lovrana održavanje i popravak parkovnih klupa, tvrtki V.R. 20 iz Matulja sječa i orezivanje visokih stabala, tvrtki Futura Trade iz Lovrana održavanje nerazvrstanih cesta i prometne signalizacije, tvrtki Crikvenica-Opatija-Eko iz Opatije čistoće javnih površina, a Veterinarskoj stanici Rijeka higijeničarski poslovi.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!