Armada danas slavi 33. rođendan

Odlazak trideset i dvoje mladića na finale Kupa Jugoslavije u Beograd daleke 1987. godine bio je početak priče i tada je prvi put istaknuto ime Armada.

Rijeka – Riječka navijačka skupina napunila je u subotu 33 godine. Ljubav navijača prema bijeloj boji traje puno dulje, ali navijačka grupa službeno je oformljena 1987. godine i otad je nezaobilazan čimbenik u životu riječkog nogometnog prvoligaša, ali i društvenog života u Rijeci.

Priča o nastanku Armade ispričana je puno puta. Odlazak trideset i dvoje mladića na finale Kupa Jugoslavije u Beograd daleke 1987. godine bio je početak priče i tada je prvi put istaknuto ime Armada.

– Ljubav prema Rijeci bila je jednako jaka kroz dane uspjeha, kao i kroz dane kada je klub tavorio u dijelovima ljestvice gdje mu prema bogatoj povijesti i tradiciji nije bilo mjesto. Tako su vjerni navijači pohodili Kantridu i kada se nije tražila ulaznica više i kada se Rijeka borila za ostanak u ligi. Sve te godine ljubavi i odanosti, bol zbog nikad preboljene i neprežaljene 1999. godine, sve je naplaćeno 21. svibnja 2017. godine kada je Rijeka postala prvak Hrvatske, a navijačke emocije izbile su na površinu punom snagom. Upravo zato vjerujemo da ćemo i dalje imati priliku u budućnosti zajedno slaviti nove uspjehe, ali prije svega da se ponovo vidimo na tribinama u bezbrižnom raspoloženju, lišeni od straha koji je zavladao u pandemiji koronavirusa. Hvala vam na više od tri desetljeća druženja, podrške klubu kada je bilo teško i u trenucima kada su se slavili trofeji. Snaga kluba, srce grada, sretan rođendan – Armada, stoji u čestitci NK Rijeka.

error: Content is protected !!