Uz podršku Armade, Rijeka nastavila s gostujućim pobjedama – Tri nova boda upisana protiv Varaždina

Treneru Rijeke na tribinama „društvo“ su pravili navijači – odlaskom Igora Bišćana i njegovog pomoćnika Renata Pilipovića, te napravili zagrijavanje za Rujevicu nakon prekidanja bojkota.

Varaždin – Nogometaši Varaždina, koji su u proteklom kolu svladali Dinamo, nisu se pokazali kao preteška prepreka za „bijele“, jer na gostovanju je HNK Rijeka upisala nova tri boda okrunivši tako na najbolji mogući način debi novog trenera Simona Rožmana. Doduše, Rožman još nije debitirao na klupi, to će učiniti tek u kupskoj utakmici protiv Buja, jer je zbog isključenja zarađenog u prošlom klubu utakmicu morao pogledati iz lože.

Treneru Rijeke na tribinama „društvo“ su pravili navijači – odlaskom Igora Bišćana i njegovog pomoćnika Renata Pilipovića, te napravili zagrijavanje za Rujevicu nakon prekidanja bojkota. U svakom slučaju, dobrodošla navijačka podrška sasvim je sigurno motivirala goste u borbi za trijumf.

Od prvih minuta Riječami su bili ambicioznija ekipa i stvarali su prilike pred golom domaćina, a mrežu Varaždina prvi je načeo Joao Escoval već u 12. minuti. Nakon ubačaja Kvržića, Puljić je glavom prenio loptu, a Escoval je poentirao za vodstvo gostiju.

I nakon pogotka, „bijeli“ su nastavili s „presingom“, nižući prilike pred vratima Varaždina, a domaćini su tek nekoliko puta uspjeli stvoriti kakvo-takvo „uzbuđenje“ pred Prskalovim šesnaestercem. Drugi pogotak stigao je u 36. minuti. Nakon brze akcije iz kornera, Halilović je ostao sam u kaznenom prostoru i poentirao, a s tim se rezultatom otišlo i na odmor.

U drugom dijelu pritisak Rijeke se nastavio, a odlučujući trenutak bilo je isključenje Nevena Đuraseka u 68. minuti nakon čega se igra domaćina „raspala“, a gosti su mirno utakmicu priveli kraju.