Atletske utrke ‘Trči i uživaj’ u Opatiji

trcanje_sm3. atletska međunarodna utrka za žene 18.400 m i 2. atletska utrka građana 6.000 m

Opatija – 3. atletska međunarodna utrka za žene na 18.400 metara i 2. atletska utrka građana na 6.000 metara održana je u Opatiji, 25. srpnja povodom Dana grada, u organizaciji Atletskog kluba “Marathon 2006” iz Gornjeg Draganeca kraj Čazme, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije i Primorsko-goranske županije, te mnogobrojnih sponzora.

Sudionice međunarodne atletske utrke trčale su od kupališta Slatina do Voloskog, te zatim do Lovrana i natrag do Opatije, dok su građani i turisti trčali od Slatine do vološćanskog mula i natrag. U međunarodnoj utrci sudjelovalo je 25 trkačica, dok je u utrka za građane okupila tridesetak sudionika i sudionica.

Barbara Belušić iz AK “Istra” Pula, prvakinja Hrvatske u planinskom trčanju, pobijedila je na 3. atletskoj međunarodnoj utrci za žene s vremenom 1:10:21, druga je bila Slovenka Neža Mravlje iz Kranja, dok je treće mjesto osvojila Marija Vraić, naša državna prvakinja u maratonu, članica AK “Veteran” Zagreb.

U Utrci građana prvi je u konkurenciji muškaraca bio Andre Ivanković iz SAD-a, srebro je osvojio Ivan Stanić iz Labina, dok je brončani bio Stjepan Čosić iz Gline. U konkurenciji žena zlato je osvojila Anamarija Tusić iz Lokvi, druga je bila Andrea Tusić iz Lokvi dok je treće mjesto pripralo Martini Ilijanik.

Najuspješnijima su medalje i nagrade uručili dogradonačelnik Opatije Ernie Gigante Dešković i svjetski prvak u tajlandskom boksu iz opatijskog Fight cluba Ivan Stanić

– Ovo nije samo sportska, već i turistička manifestacija, a posebna je po tome što se u Hrvatskoj održavaju samo tri utrke za žene, u Zagrebu, tj. Velikoj Gorici, zatim u Poreču, te u Opatiji. Sudionice su mnoge poznate maratonke i polumaratonke što svjedoči o atraktivnosti ove utrke. U utrku za građane mogu se uključiti i svi koji nikada nisu trčali na nekoj utrci, a za njih smo pripremili i lijepe nagrade. Želja nam je animirati ne samo građane, već i turiste, posjetitelje Opatije, da sa sobom sa odmora ponesu i neka nova iskustva i uspomene, te možda slijedeće godine Opatiju posjete možda baš radi ove utrke, rekao je glavni organizator Dragan Mirosavljević iz Atletskog kluba “Marathon 2006”.

Liburnija.net: 'Trči i uživaj' @ Opatija

Liburnija.net: 'Trči i uživaj' @ Opatija

Liburnija.net: 'Trči i uživaj' @ Opatija

Liburnija.net: 'Trči i uživaj' @ Opatija

Liburnija.net: 'Trči i uživaj' @ Opatija

Liburnija.net: 'Trči i uživaj' @ Opatija

Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!