AUDIO: 7. Učkarski sajam održava se ove nedjelje @ Poklon

Arhiva Liburnija.net: Tisuće posjetitelja na Poklonu...

Arhiva Liburnija.net: Tisuće posjetitelja na Poklonu…

– Na ovogodišnjem sajmu prezentirat će se četrdesetak izlagača autohtonih proizvoda i starih zanata, opet ćemo imati tor s domaćim životinjama, a pripremili smo i bogat edukacijski i kulturno-zabavni program, poručio je Egon Vasilić, ravnatelj PP Učka.

Poklon – Sve je spremno za 7. Učkarski sajam, što će se ove nedjelje, 1. rujna, održavati na perivoju Poklon od 10 do 20 sati. Organizatori pozivaju sve na ovu proslavljenu i poznatu manifestaciju u Parku prirode Učka, koja se tradicionalno održava prve nedjelje u rujnu, a koju posjećuje svake godine između 8 i 10 tisuća ljudi.

uckarski_sajam_obavjest

Ovogodišnje izdanje bazira se na svim provjerenim tradicijama Učkarskog sajma, a nakon prvih lošeg iskustava s prometom i lani uvedenom novom, puno boljom, regulacijom prometa, i ove nedjelje ne bi trebalo biti prometnih problema. Sa strane Kvarnera na Učku se vozi kroz Tunel Učka, a vraća preko Veprinca, dok se s istarske strane vozi na Učku, a na povratku ide preko Veprinca i Tunela Učka. BINA se opet pojavljuje kao sponzor, pa će se posjetiteljima sajma prolaz kroz Tunel Učka naplaćivati samo 10 kuna. Iz Opatije će se na Učku moći i besplatnim autobusima, ali i pješice u organiziranim skupinama.

– Na ovogodišnjem sajmu prezentirat će se četrdesetak izlagača autohtonih proizvoda i starih zanata, opet ćemo imati tor s domaćim životinjama, a pripremili smo i bogat edukacijski i kulturno-zabavni program, poručio je Egon Vasilić, ravnatelj PP Učka koji je jučer sa svojom suradnicom Martom Blažević održao na Učki konferenciju za novinare. Tom je prilikom istaknuto da ovu manifestaciju, koju organizira PP Učka, kao pokrovitelji podržavaju dvije županije, Istarska i PGŽ, te Grad Opatija, a tako će biti i ubuduće.

– Učkarski sajam je i turistički vrlo atraktivna manifestacija koju, nažalost, hotelijeri nedovoljno koriste u svojim paket aranžmanima, jer ovakvi događaji mogu biti motiv dolaska u turističku destinaciju. Zato trebamo više na tome poraditi, podsjetila je opatijska dogradonačelnica Marina Gašparić.

Kako se u nedjelju očekuje lijepo vrijeme, organizatori vjeruju da će Učkarski sajam i ovog puta biti masovno posjećen, a za posjetitelje se priprema i bogata ugostiteljska ponuda domaćih delicija.

uckarski_sajam_2013_tiskovna

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net