AUDIO: Čakavski bardi predstavljeni opatijskoj publici @ Vila Angiolina

cakavski_bardi_promocija_opatija

Ovaj projekt predstavile su dr. sc. Jasna Gržinić i dr. sc. Vjekoslava Jurdana. U ozračju satkanom od punine lirske baštine koju su nam ostavili Gervais, Kompanjet i Pavešić odvijala se ova ugodna opatijska večer nagrađena aplauzima brojne publike.

Opatija – Prošlog petka u prepunoj dvorani Vile Angioline održano je predstavljanje zvučnog suvenira “Čakavski bardi” u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice “Viktor Car Emin” Opatija.

Izbor iz opusa trojice velikana čakavske pisane riječi izabrale su Rajka Jurdana Šepić i Vlasta Sušanj Kapićeva za izdavanje glazbeno-poetskog proizvoda (CD-a) uz suradnju s autorima glazbe: Robert Funčić, dr. art. Mihalj Ivković, Smiljan Kirinčić i s autorom vizuala Vojom Radoičićem. Ovaj izniman projekt predstavile su dr. sc. Jasna Gržinić i dr. sc. Vjekoslava Jurdana. U ozračju satkanom od punine lirske baštine koju su nam ostavili Gervais, Kompanjet i Pavešić odvijala se ova ugodna opatijska večer nagrađena aplauzima brojne publike.

CD Čakavski bardi nalaze se u prodaji u Turističkom informativnom centru u Rijeci (Korzo 14), Knjižari i suvenirnici Adamić (M. Tita 64, Opatija) te Festivalskom uredu Kastafskog kulturnog leta (Trg M. Laginje 4, Kastav). Cijena kompleta s 3 CD-a u zajedničkom omotu je 200 kn. Ako želite naručiti putem narudžbenice, možete kliknuti na ovaj link – narudzbenica_cakavski_bardi – i preuzeti formular za narudžbu.

Sve detalje vezene uz spomenuti projekt možete provjeriti na ovom linku.

Čakavski bardi – Ljubo Pavešić -Trsački prošijani

Čakavski bardi – Drago Gervais – Pod Učkun

Čakavski bardi – Zoran Kompanjet – Kad me je mat zaspala

N. Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!