AUDIO: Danas počinje fešta od mladega vina @ Kastav

bela_nedeja_f…fešta počinje danas, 30. rujna, izložbama i promocijama…
…na samu Belu nedeju veliki koncert na Lokvini održat će Lady Luna…

Kastav – Danas počinje fešta od mladega vina, obzirom da je prva nedjelja u desetom mjesecu tradicionalno rezervirana za samanj i feštu od mladega vina – Belu nedeju.
Uz već ”etablirane” izlagače belice i mladog vina iz naših krajeva, ove godine belonedejno feštanje obilježit će i gosti iz čitave Hrvatske – tamburaši iz Međimurske županije, KUD ”Raša”, te Vinkovčani koji će pripremiti paprikaš za sve posjetitelje ”grada na bregu”.
Uz već ”etablirane” izlagače belice i mladog vina iz naših krajeva, ove godine belonedejno feštanje obilježit će i gosti iz čitave Hrvatske – tamburaši iz Međimurske županije, KUD ”Raša”, te Vinkovčani koji će pripremiti paprikaš za sve posjetitelje ”grada na bregu”.
Fešta kreće već u petak, 30. rujna i to raznim promocijama u kastavskoj Vijećnici – u 17 sati promovirati će se film ”Muzika je moj život” o Leu Ivančiću, u 18 sati knjiga Zlatana Varelije ”Narodnjačka krv u temeljima Hrvatske škole / sto godina hrvatskog školstva 1911. – 2011.”, a u 19 sati u caffe baru ”La Ribalta” otvorit će se izložba Marte Benažić posvećena gradu Kastvu. Događaje u petak zaključit će otvorenje izložbe ”Pogled u međusvijet” Tajči Čekade u galeriji Lokvina u 20 i 30 sati.
U subotu će se od 14 sati u Šporovoj jami održati tradicionalna, 13. Izložba vina u organizaciji Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, te izložba povodom 100 godina LD ”Lisjak” koju će se moći razgledati u Gradskoj vijećnici. Od 16 sati na Lokvini nastupa Folklorni ansambl Zora iz Opatije, a od 17.30 Pod volticun održat će se izložba amaterskih radova prikupljenih putem natječaja. U 18 sati u Vijećici otvorit će se izložba članova udruge ”Braća Baštijan” nazvana ”Diši po našu”, a u 18 i 30, odnosno u 20 sati, na Lokvini će nastupati tamburaški sastav ”Cmiljina” te grupa ”Kolaž”.
bela_nedeja_bann_2011
Centralni dan za feštu je nedjelja, 2. listopada, a događanja tog dana otvorit će Glazbeno društvo ”Spinčići” promenadnim nastupom na Trgu Matka Laginje u 9 i 45 sati, a sat vremena kasnije Spinčićeva će muzika ispred crkve sv. Jelene Križarice održati zajednički nastup s limenom glazbom Zajednice Talijana Vižinada. Na Lokvini će se nizati nastupi KUD-a ”Raša”, vokalne skupine ”Bona forma” iz Krka”, Tamburaškog sastava ”Belica”, klape ”Kastav”, te grupe Lady Luna čiji se početak koncerta očekuje u 19 sati.
Ovogodišnja događanja na Beloj nedeje zaključit će se u ponedjeljak, i to Mićim samanjem DV ”Vladimir Nazor” od 10 sati ispred starog vrtića ”Mavrica”, nakon kojeg će se u 13 sati organizirati predstava ”Toni i prijatelji”, a u 18 sati na Lokvini nastupit će ”Je-beni Trio”.
Kolaž – Otakalnica

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net