AUDIO: Danas se održava 6. Učkarski sajam @ Poklon

Posebno ponudu za Učkarski sajam pripremili su u Trattori Poklon, koji su osmisli i poseban jelovnik upravo za Učkarski sajam. Detalje provjerite u nastavku teksta ili klikom na ovaj link.

Poklon – Na perivoju Poklon.danas će se održati tradicionalni Učkarski sajam, u trajanju od 10 do 20 sati, Ove godine na sajmu će se predstaviti mnogobrojni lokalni proizvođači sa domaćim proizvodima (pršut, ovčji i kozji sir, domaće marmelade i sirupi, prirodna kozmetika, rakije i likeri,…), prikazati će se stari zanati (starinska kovačnica, izrada bačvi, prikaz lončarenja) te održati edukativna predavanja.

Trattoria Poklon

Najmlađi će uživati u predstavi “Mrav,mrav, mrav i cvrčak” u učionici u prirodi te toru sa autohtonim pasminama domaćih životinja poput tovara, koze i boškarina. U kulturno zabavnom programu nastupiti će razni lokalni izvođači kako bi nas podsjetili na napjeve i plesove ovoga kraja, a cijeli program će pratiti i bogata ponuda domaće hrane. Kao i prethodnih godina biti će organiziran besplatan prijevoz sa Slatine (Opatija), planinarski pohodi iz Lignja i Opatije, a za dolazak automobilom napominjemo kako je promet ove godine reguliran jednosmjerno iz smjera Istre prema Kvarneru! Dođite i ove godine na Učkarski sajam da se zajedno podsjetimo dobrih stvari koje nudi naša tradicija i ne damo da padnu u zaborav!

Posebno ponudu za Učkarski sajam pripremili su u Trattori Poklon, koji su osmisli i poseban jelovnik upravo za Učkarski sajam.

– Ove godine uz naš standardni jelovnik i jela a la cart, koja se mogu naručiti u sali, pripremili smo i niz drugih finih jela po promotivnim cijenama. Tako iz ponude izdvajamo svinjsko pečenje i pomfri po 75 kuna, tamni gulaš od divljači i palenta po 35 kuna, domaće kobasice i kiseli kapuz po cijeni od 30 kuna. Za kobasice morati ćete izdvojiti 20 kuna, a za štrudlu s jabukama 10 kuna, poručili su iz trattorie Poklon te pozvali sve posjetitelje na Učku.

Od 13 sati kreće kulturno-umjetnički program kojeg će voditi Robert Ferlin, a u okviru kojeg je najavljena predstava za odrasle, ‘V Rukavac ni po kozu’ udruge Domoljub 1909. Nastupit će mažoretkinje Grada Opatije, Zvonejski kanturi, Etno skupina Šćike, Folklorni ansambl Zora te grupa Anelidi.

Sve potrebne informacije vezane uz Učkarski sajam možete provjeriti na ovom linku.

Liburnija.net TV – 6. Učkarski sajam @ Poklon

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!