AUDIO: Dinamične prepirke prilikom prezentacije UPU @ Veprinac

liburnija_net_upu_veprinac-1…mještani su nezadovoljni predloženim rješenjima, a posebice onima vezanim uz nove prometnice…
…dogovori na relaciji grad-mještani nastavit će se i idućeg tjedna u etno-zbirci…
…audio zapis možete preslušati na kraju teksta…

Veprinac – Javno izlaganje urbanističkog plana uređenja naselja Okoli Dujmić – Falalelići – Katinići, održano preksinoć u prostoru etno-zbirke u Veprincu, izazvalo je velik interes stanovnika ovog područja, ali i veliko nezadovoljstvo s izloženim rješenjima.
Prije svega, mještani su nezadovoljni prometnom situacijom na ovom području, jer prema prijedlogu plana ceste prolaze preko brojnih privatnih parcela. Zbog toga se jedan dio mještana zabrinuo, smatrajući da će biti primorani prodati zemlju za nove prometnice, ili da će se to postići izvlaštenjem.
– Izvlaštenje je moguće samo u situaciji kad se radi o cesti od javnog interesa za Grad Opatiju, a takvih cesta na ovom području nema, umirio je mještane pročelnik za prostorno planiranje Zdenko Tupanjac.
liburnija_net_upu_veprinac-3
U ”multilateralnoj” komunikaciji između Tupanjca i mještana pet naselja obuhvaćenih ovim UPU-om proteklo je čitavih devedesetak minuta javnog izlaganja, a nakon što se situacija zakomplicirala – jer su se mještani masovno pobunili protiv plana, smatrajući da im je nepotreban – ”kestenje iz vatre” vadio je gradonačelnik Ivo Dujmić.
– Ovo je plan koji radimo zbog vas, a ne zbog investitora. Ako vi niste zadovoljni s rješenjima, ako se ne mogu pronaći kompromisi oko primjedbi koje postoje, onda se on neće slati Gradskom vijeću. Jasno poručujem izrađivačima – ili uvažite primjedbe mještana koje podržava Grad, ili od plana neće biti ništa, kazao je Dujmić.
U konačnici, dogovoren je ”nastavak pregovora, koje će mještani i gradske stručne službe odsada voditi ”jedan-na-jedan”. A građani koji nisu u mogućnosti pristupiti u prostorije gradskih službi mogu uvid u navedeni Plan izvršiti u prostorijama Etno zbirke na Veprincu uz pomoć djelatnika Upravnog odjela za prostorno uređenje.
U utorak, 22. ožujka godine od 16 do 19 sati održavat će se konzultacije za područje naselja Zubinići i Falalelići, a dan kasnije u isto vrijeme područje naselja Katinići, Vlašići i Okoli Dujmići.

Liburnija.net: Predstavljanje izmjena UPU-a @ Veprinac

Liburnija.net: Predstavljanje izmjena UPU-a @ Veprinac


Liburnija.net Audio – UPU Veprinac

Davor Žic / Liburnija.net
Audio: Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!