AUDIO: Festival Čansonfest ovog petka zatvara Kastafsko kulturno leto @ Kastav

Mauro Staraj

Mauro Staraj

Sudjelovanjem izvođača, poznatih estradnih imena s područja Kvarnera i Istre festival se u svim segmentima potvrdio i realizirao, zadržavši konceptualno snažan zavičajni karakter.

Kastav – Festival čakavske šansone Čansonfest doživjet će svoje deveto izdanje na zaključenju programa Kastafskog kulturnog leta ovog petka, 30. kolovoza s početkom u 20.30 sati. Na kastavskoj Crekvini okupit će se vrhunski interpreti s regionalne glazbene scene, koji će predstaviti čak osamnaest novih skladbi renomiranih autora, koji u svojoj osnovi imaju ”šansonijersku” nit izraženu na domaćoj čakavštini.

David Danijel

David Danijel

Čansonfest, festival čakavske šansone, održan je prvi puta 2005. godine. Afirmacija uglazbljene čakavštine ovim je festivalom dobila cjelovitu promociju, tim više što se od 2006. godine raspisuje Natječaj za nove skladbe u duhu čakavske šansone. Sudjelovanjem izvođača, poznatih estradnih imena s područja Kvarnera i Istre festival se u svim segmentima potvrdio i realizirao, zadržavši konceptualno snažan zavičajni karakter.

Na ovogodišnjem izdanju nastupit će Milka Čakarun, Duško Jeličić s Bonacom, Karin Kuljanić, Hrvoje Hegedušić, Nevia Rigutto, Igor Brešan, Vesna Nežić Ružić, Mauro Staraj, Olivera Baljak, Irena Giorgi, Davor Grgurić i kvartet Veljak, Helena Brajković, David Danijel, Yamas, Damir Luketić, Mateo Pilat, Ana Horvat i Aledory, a dodijelit će se četiri novčane nagrade: za najbolju skladbu, za najbolji tekst, za najbolju interpretaciju te za najboljeg izvođača po izboru publike.

Voditeljica programa je Irena Grdinić, a održat će se i revijalni program u kojem će sudjelovati pjesnikinje Vlasta Sušanj Kapićeva i Rajka Jurdana, te glazbenici Nevia Rigutto, Milka Čakarun Lenac, Mario Battifiaca, Duško Jeličić Dule i Joso Bajok koji će izvoditi skladbe i recitirati tekstove ”čakavskih bardova”.

Cijena ulaznice je 70 kuna, a mogu se kupiti u festivalskom uredu Kastafskog kulturnog leta, agenciji Newsound u Matuljima te putem Interneta (www.kulturaplus.com).

Čakavski bardi – Ljubo Pavešić -Trsački prošijani

Čakavski bardi – Drago Gervais – Pod Učkun

Čakavski bardi – Zoran Kompanjet – Kad me je mat zaspala

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net