AUDIO: Izložbe, koncerti, dječji program, radionice @ Mošćenički umjetnički festivalčić

Za četvrtak je zakazan rock koncert na kojem će nastupiti ”Tandemi prošlog sjećanja“, ”Krematorij“, ”ŠTBK“ i ”Krešo i kisele kiše“, dok će se party pod nazivom ‘Mufoton’, na kojem će nastupiti DJ Virgin Helena, DJ Paco i Rudy B te mlade snage DJ KoMar i Ne Nox održati u petak, 10. kolovoza. Kompletan program pročitajte u nastavku teksta.

Mošćenice – Otvorenjem skupne izložbe u Dopolavoru, izložbenom prostoru Područne škole Mošćenice te nastupom Dubravko Vorih Blues Banda, otvoreno je treće izdanje Mošćeničkog umjetničkog festivalčića, tj. MUF-ića.

Baš kao i prethodne dvije godine i ove godine u Mošćenicama vas očekuje raznovrsan program za sve uzraste. Tako je jučer održana radionica ”Rad sa vunom“ u suradnji sa udrugom ”Ruta“ sa Cresa, te koncerti Joe Kaplowitz Tria i Denis Razumović Tria na Kosnici, predivnoj maloj pozornici iza crkve Sv.Andrije s koje se pruža predivan pogled na Kvarnerski zaljev. Za večeras je najavljen mix poezije i bluesa u izvedbi Riccarda Staraja i njegovog ”Midnight blues banda“, a nakon dana pauze slijedi ‘dječji utorak’.

– Prošle godine smo uveli kreativno dječje natjecanje ”Ki će daje hitit avion od karti“ kojemu se na kraju odazvao veliki broj djece, a i roditelja tako da sa natjecanjem nastavljamo i ove godine. Djeca sama ili uz pomoć roditelja rade avione, oslikavaju ih i bacaju. Prva tri čiji avioni najdalje odlete dobivaju nagradu. Svi sudionici natjecanja počašćeni su sa krafnama. Nakon natjecanja održat će se lutkarska predstava ”Nekoliko trenutaka poslije“ čiji su autori Šiško Horvat Majcan i Marina Bažulić. Ove godine bi održali i radionicu izrade lutaka od komada drva iz šume (korijenje, grane, lišće, svega čega se nađe). Ujutro bi kretali u šumu tražiti komade drva a popodne prije natjecanja bi se izrađivale lutke, poručili u organizatori.

U srijedu, 8. kolovoza, održati će se plesna radionica ‘Zumba’ u suradnji s ‘Društvom sportske rekreacije Zumba Opatija’, dok je četvrtak predodređen za rock koncert koji bi se odvijao izvan Mošćenica na parkiralištu autobusa. Na njemu će nastupiti sljedeći bandovi: ”Tandemi prošlog sjećanja“, ”Krematorij“, ”ŠTBK“ i ”Krešo i kisele kiše“.

Party pod nazivom ‘Mufoton’, na kojem će nastupiti DJ Virgin Helena, DJ Paco i Rudy B te mlade snage DJ KoMar i Ne Nox najavljen je za petak 10. kolovoza, a festival će biti zatvoren u subotu, 11. kolovoza, na Kosnici (pozornici iza crkve sv. Andrije) uz nastup dua Alba & Leo te grupe ‘Mement’«.

– Tijekom trajanja festivala u ”Stražnici“ (ispred ulaza u Stari grad) postavit će se poveći stol na kojem bi se odvijala akcija ”Uzmi ili Ostavi“. Navedena akcija je edukativnog, ekonomičnog i ekološkog karaktera: svatko na stolu može ostaviti nešto što mu ne treba (knjige, kazete, CD-e, nakit, lutke, igre itd.), ali i uzeti ukoliko mu se neki od ponuđenih predmeta sviđa ili mu treba, bez ikakve naknade. Stvari koje nama nisu potrebne, možda će nekom drugom biti potrebne i od koristi, pa zato dajmo tim ”nepotrebnim“ stvarima posljednju šansu. Ova akcija se odvija od samog početka festivala i prihvaćena je od velikog broja mještana, ali i stranih gostiju, dodali su organizatori.

Novost ovogodišnjeg festivala je Handmade fest, na kojemu će moći sudjelovati svi oni koji od različitih materijala svojim rukama izrađuju zanimljive predmete. MUF-ić je tek počeo, stoga pravac Mošćenice…

Liburnija.net: Festival MUFić @ Mošćenice

Liburnija.net: Festival MUFić @ Mošćenice

Krešo i Kisele Kiše – Ja nemam više razloga da živim

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!