AUDIO: Javno izlaganje UPU-14 u Veprincu

publika_upuVeprinac – Nešto više od devedesetak minuta potrajalo je javno izlaganje na kojem su brojni stanovnici naselja Okoli Dujmić, Falalelići i Katinići imali priliku susresti se sa izrađivačima urbanističkog plana uređenja koji će odrediti izgradnju na njihovom životnom prostoru i iznijeti svoje primjedbe.
A one su se uglavnom odnosile na prometne puteve, koji su zamišljeni tako da prelaze preko privatnih parcela i vode do planiranog naselja financijera plana – tvrtke “Elan”. Stanovnici smatraju da se pristup 12 tisuća kvadrata velikom zemljištu može osigurati i sa strane Poljanske ceste, te da nema potrebe ”cijepati” mjesto na pola uvođenjem nove cestice.
Pročelnik za prostorno planiranje u Gradu Opatiji, Zdenko Tupanjac, odgovorio je kako je plan rađen s jednakim kriterijima za sve, te kako su postojeća rješenja produkt struke, a ne pojedinačnog interesa. Naglasio je i kako stanovnici imaju pravo uložiti žalbu na bilo koji segment plana s kojim se ne slažu, i to pismeno do 21. ožujka, a izrađivač plana prihvatit će sve one primjedbe koje se ne protive zakonu.
Djelić atmosfere i raspravu između stanovnika i izrađivača poslušajte u audio-prilogu.
Liburnija.net TV – Veprinac UPU

veprin_upu
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!