AUDIO: Mirjana Bobuš nastupa na Fortice @ Kastav

liburnijanet_mirjana_bobus_kastav-6

Iza Mirjane Bobuš su 4 samostalna albuma i bezbroj koncerata na kojima nastupa sa svojom vjernom pratiljom, gitarom. Iduće godine puni 20 godina stvaralačkog rada, a kako sama kaže ”…cijeli moj život je pjesma i s pjesmom se najbolje osjećam.”

Kastav – Jedna od najpoznatijih kantautorica iz našeg kraja Mirjana Bobuš nastupit će sutra, 13. kolovoza, s početkom u 21 sat na Fortice.

Premda je već kao dijete iskazivala sklonost ka pisanju i pjevanju, naša istaknuta kantautorica Mirjana Bobuš tek u 35. godini života otvara širom vrata hrvatske glazbene scene. Tada se naime, te 1994. godine, prvi puta usudila poslati pjesmu “Zami me sobun sakamo”, na natječaj festivala MIK i odmah osvojila treće mjesto po ocjeni gledatelja.

Taj je uspjeh trenutno pokrenuo lavinu nagomilane stvaralačke snage u njoj i već sljedeće godine s pjesmom “Lanterna”, u izvedbi Radojke Šverko, osvaja prvo mjesto po ocijeni stručnog ocjenjivačkog suda na splitskom festivalu. Svaka nova godina donosila je nove uspješnice koje postaju stvarni evergreeni i ukras na kolajni primorske glazbe.

Daljnjim razvojem karijere stvorila je brojne uspješnice i zaslužila mjesto uz najpoznatije izvođače Liburnije i šire. Iza nje su 4 samostalna albuma i bezbroj koncerata na kojima nastupa sa svojom vjernom pratiljom, gitarom. Iduće godine puni 20 godina stvaralačkog rada, a kako sama kaže ”…cijeli moj život je pjesma i s pjesmom se najbolje osjećam.”

– Kastafsko kulturno leto oduvijek je znalo cijeniti tradiciju i lokalno kulturno naslijeđe, stoga nam je izuzetno drago da će Mirjana Bobuš ponovno pjevati i svirati u Kastvu, poručili su organizatori iz udruge Kastafsko kulturno leto.

Ulaz na koncert je slobodan.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!