AUDIO: Uz žučnu raspravu izglasana podjela sredstava sportskim klubovima @ Opatija

sp_savez_2014_1

Različito tumačenje postojećih kriterija, dovelo je do žučne rasprave između vodećih ljudi aktualnog i prethodnog saziva Sportskog saveza. Rasprava koja je trajala oko sat vremena, kulminirala je na ‘relaciji’ VK Opatija i JK OSCO, pred samo glasanje za predloženi amandman, a istu možete preslušati u nastavku teksta.

Opatija – Na izvanrednoj sjednici Skupštine Športskog saveza Grada Opatije. održanoj 23. siječnja, usvojena je raspodjela proračunskih sredstava za sport u 2014. godini. Prije početka razlaganja financijske problematike od strane predsjednika Športskog saveza grada Opatije Fernanda Kirigina, okupljenim delegatima predstavljene su nova birokratska pravila koja će se početi primjenjivati od slijedeće godine.

sp_savez_2014

Glavnu raspravu, koja je kulminirala povišenim tonovima, inicirali su predstavnici JK Opatija, predloživši amandman po kojem bi se novac raspodijelio na nekoj od slijedećih skupština, dok bi se privremeno financiranje odvila po prošlogodišnjoj tablici, no većina u skupštini odbila je predloženo, uz četiri suzdržana te dva glasa za.

Ovogodišnji iznos financiranja 39 sportskih klubova iznosi nešto više od dva milijuna kuna, dok je ukupni proračun težak oko 3,4 milijuna kuna, a isti je izglasan s većinom glasova uz jednog suzdržanog i dva protiv. Prema važećim kriterijima deset klubova u 2014. godini neće dobiti nikakva sredstva (neki zbog neaktivnosti, a neki iz proceduralnih razloga), a njih šest koristiti će paušal u iznosu od 5.000 kuna. Jedriličarski klub Opatija tako će ove godine biti sufinanciran s 196.000 kuna, Nogometni klub Opatija s 192.000, odbojkaški klub Opatija s 172.000 kuna, stolnoteniski klub Opatija 08 s 156.000 kuna, a preostale iznose možete pogledati u priloženoj tablici…

raspodjela_fin_sport_2014

– Iskreno niti ja nisam zadovoljan ovom raspodjelom, no ona je napravljena prema postojećim kriterijima, koje definitivno treba promijeniti. Zadnja raspodjela sredstava pokazuje da je dostignut odnos od gotovo 1:3 u korist sredstava za trenere u odnosu na sredstva za natjecanja. Što znači, ako se ovakav trend nastavi, a to postojeći kriteriji stimuliraju, vrlo brzo doći ćemo u situaciju da ćemo imati ekipe pomlatka koje neće imati sredstava za natjecanje. Iz tog razloga predložiti ću Izvršnom odboru razradu drugačijih kriterija, a na sljedećoj redovnoj skupštini ŠSGO-a, koja će se održati ovog proljeća, pred delegate Skupštine će stići znatno izmijenjeni prijedlog kriterija raspodjele sredstva, istaknuo je Fernando Kirigin.

Izmjene bi se odnosile na visinu paušala, trenerske licence, sportske škole te dodatnu razradu kriterija za ekipe pomlatka.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto, audio: PodUčkun.net

error: Content is protected !!