FOTO, VIDEO: Auto-moto putopis – Kad jesen otkrije sve boje središnje Istre @ Roč, Buzet, Aleja glagoljaša

Postoji li u takvoj situaciji bolja opcija za subotnji izlet od Roča, Aleje glagoljaša i Buzeta? Teško, osobito ako znamo da se radi o danu kada se u Buzetu održava najveće hrvatsko automobilističko natjecanje – Buzetski dani, koje je ove godine okupilo 230 natjecatelja!

Roč, Buzet – Rana jesen najljepše je vrijeme za „đir“ središnjom Istrom – nakon što „pusti sparina“ ljeta i turističke gužve, a prije nego što „stisne zima“ i vjetrovi ogole grane stabala. To je vrijeme u kojoj Istra otkriva sve svoje boje – ne samo onu „crvenu“ i „bijelu“ kao prepoznatljive vrste tla, već i zlatnožutu boju netom pokošenog sijena, zelenu boju još uvijek raskošnih krošanja, sivu boju starih kamenih zidova i popločanih ulica jezgri povijesnih gradića.

Postoji li u takvoj situaciji bolja opcija za subotnji izlet od Roča, Aleje glagoljaša i Buzeta? Teško, osobito ako znamo da se radi o danu kada se u Buzetu održava najveće hrvatsko automobilističko natjecanje – Buzetski dani, koje je ove godine okupilo 230 natjecatelja! I mi smo se odlučili naći u tom društvu, ali potrebna su nam bila dva preduvjeta – kvalitetan automobil koji će nas ugodno „prođirati“ uskim ulicama istarskih gradića, zavojitim cestama kroz prirodu, ali i brzom buzetskom trkaćom stazom te dobar vozač koji neće „trepnuti“ dok s brzinama iznad 120 na sat bude jurio kroz opasne zavoje Buzeta.

Igor Puž

U pomoć su nam uskočili dobri ljudi iz Opel Autowilla koji „pokriva“ Istru s dvije poslovnice – u Puli i Poreču, a koji su nam posudili najtraženiji ovogodišnji model automobila: Crossland X. Naš Crossland stigao je u „dizel varijanti“, s motorom od 1,6 „kubika“ i stotinjak konja, taman dovoljno da se uz prosječnu potrošnju goriva od jedva pet litara na 100 kilometara s lakoćom „probije“ kroz sve terene i prepreke koje smo pred njega postavili.

A na mjesto vozača „uskočio“ je Igor Puž, vozač i predsjednik AK Opatija Motorsport, jednog od najtrofejnijih hrvatski automobilističkih klubova, ujedno i stručni TV-komentator buzetske utrke, čije nas je „mirno oko i sigurna ruka“ bez prevelikog stresa provelo uzbudljivom stazom. Prije Buzeta provozali smo se Ročem i Alejom glagoljaša, ali i živopisnim istarskim krajolikom, a kako smo pritom prošli, provjerite u foto-galeriji i video-prilogu u nastavku.

Ako vam se svidio Crossland X i njegove performanse u svim uvjetima, imamo odlične vijesti – do 31. listopada u Autowill salonima traje jesenska akcija uz kreditno financiranje bez naknade i uštede na svim Opelovim modelima!

Više informacija možete doznati i na Danima otvorenih vrata salona Autowill Pula, u subotu 27. listopada, kada možete provjeriti odličnu ponudu Opelovih „jednogodišnjaka“ i rabljenih vozila s garancijom, zaigrati nagradnu igru te obaviti besplatni zimski pregled vozila.

Auto-moto Putopis – Kad Jesen Otkrije Sve Boje Središnje Istre

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!