Autobiografska predstava Pričaj mi o Gorkome @ 4 opatijska cvijeta

Možda neki trag o tome koji se poznati hrvatski političar ”krije” pod ovim nadimkom, pronađu i gledatelji što će se ovog petka, 22. ožujka u 20 sati, okupiti u dvorani hotela ”4 opatijska cvijeta”, kada će tu predstavu izvesti kazalište Planet Art iz Zagreba i HNK Varaždin.

Opatija – Tko je Gorki nije poznato, osim da je on ljubav života Mani Gotovac, oslikan kroz dvije njene autobigrafske knjige zajedničkog naslova ”Fališ mi”, te predstavu ”Pričaj mi o Gorkome” koja je na temelju njih i osmišljena. Možda neki trag o tome koji se poznati hrvatski političar ”krije” pod ovim nadimkom, pronađu i gledatelji što će se ovog petka, 22. ožujka u 20 sati, okupiti u dvorani hotela ”4 opatijska cvijeta”, kada će tu predstavu izvesti kazalište Planet Art iz Zagreba i HNK Varaždin.

Zanimljivost predstave leži i u tome da ona nema redatelja u klasičnom smislu, nego je tu ulogu preuzeo čitav ansambl, u kojem su glavne uloge podijeljene Leli Margitić, Hani Hegedušić i Robertu Plemiću. Obje glumice utjelovljuju Mani, jedna na početku autoričine ljubavne priče s ”čovjekom njenog života”, dok druga s odmakom sagledava tu priču o dvoje ljudi koji su trideset godina živjeli jedan za drugoga, a samo tri godine proveli zajedno.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna moguće je kupiti na blagajni sat vremena prije početka predstave ili u pretprodaji na prodajnim mjestima Festivala Opatija: Ured Ljetna pozornica, Turistički Info Centar Rijeka i kartomat na Korzu.

Davor Žic / Liburnija.net