Autobusna linija koja povezuje Opatiju i Volosko odsad će se zaustavljati i u Bregima @ Matulji

...ilustracija...

…ilustracija…

Sada će standard javnog prijevoza biti bliži onim razinama koje su naprasno ukinute u svibnju prošle godine, a u pozadini takvog jednostranog postupka Autotroleja bio je navodni dug Opatije prema ovom komunalnom poduzeću u visini od pola milijuna kuna.

Opatija, Matulji, Kastav – Autobusna linija 35A, vozi na relaciji od Opatije do Veprinca, odsad će se zaustavljati i na autobusnim stajalištima koja su smještena na području Matulja. Naime, iako ta linija – koja je uvedena nakon što je Autotrolej zbog duga Opatije prepolovio broj polazaka koji spajaju ”obalu i zaleđe” – prolazi preko Bregi, dosad nije imala dopuštenje Općine da u tom naselju i zauastvlja, odnosno ukrcava i iskrcava putnike.

Kako se navodi na gradskim stranicama, Grad Opatija ovu je suglasnost uz pismeno obrazloženje uputio Autotroleju, a gradonačelnik Ivo Dujmić očekuje da će se dosadašnja problematična situacija, do koje je nepotrebno bilo došlo, riješiti što prije na zadovoljstvo svih korisnika.

Tako su za javnu uslugu bili zakinuti brojni žitelji Matulja koji su dotad putovali prema Veprincu ili Opatiji, ali i sami Opatijci i Veprinčani koji su htjeli stići do Bregi. Sada će standard javnog prijevoza biti bliži onim razinama koje su naprasno ukinute u svibnju prošle godine, a u pozadini takvog jednostranog postupka Autotroleja bio je navodni dug Opatije prema ovom komunalnom poduzeću u visini od pola milijuna kuna.

Nakon toga, Opatija je uvela ”vlastitu” liniju iz koje je isključila susjede, a sada je to ispravljeno. U međuvremenu, vraćen je i dio ukinutih polazaka, no situacija još uvijek nije do kraja riješena, budući da nije poznato čiju je verziju događaja – Grada Opatije ili Autotroleja – sud prihvatio kao istinitu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!