Autocross u Gambetićima – Nova uzbuđenja začinjena prašinom

Utrka hrvatskog i slovenskog prvenstva okupit će 20 vozača iz sedam klubova

Gambetići Poslije ogleda vozača više europskih zemalja na utrci krajem lipnja, bodovanoj za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, na stazi „Canalli“, dugoj 727 metara, u šumom okruženom poligonu na području Općine Višnjan, u sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka, ponovo će se okupiti 20-tak autocrossista, ovog puta u bodovanju „3.Nagrade Gambetića 2021.“ za državna prvenstva Hrvatske i Slovenije.

Organizacije se i ovog puta prihvatila skupina oktanskih entuzijasta okupljena u domicilnom AKORK „Skok racing 1993“ i bratskom Autoklubu „Poreč Autosport“.

-Obzirom da je naša staza, kao i cjelokupan oktanski centar „Canalli“ na zemljanoj površini, još uvijek u izgradnji, još uvijek u dovršavanju, bolje rečeno usavršavanju niza detalja,kako same staze, tako i okolnih infrastrukturnih potreba, s radovima gotovo nismo stali. Želja nam je da iz utrke u utrku ponudimo nešto novo i bolje, sve kako bismo narednih godina mogli ugostiti i najbolje europske autokrosiste. Iako broj sudionika za ovu priredbu nije velik, vjerujemo u dobre i vrhunske, krajnje neizvjesne vožnje u svim raspisanim divizijama – kazuje Edi Milokanović, zaštitno lice oba kluba, čovjek koji dnevno oktanski sport živi 24 sata.

Nakon prve utrke hrvatskog prvenstva, liderima su se pokazali višestruki državni prvaci Siniša Filčić, član ASK Kastavac u trofejnom „Zastava Yugu 1.3“ divizije 1A, te Loris Krbavac iz AK Buzet Autosport, koji svojim jednosjedom „Buggy VW 2.0“ upisuje bodove dviju divizija, 3 i 3A.

Ova jednodnevna međunarodna autocross utrka odvija se u nedjelju 12.rujna, već od 7 sati dvosatnim tehničkim prijamom vozila i verifikacijom vozača.Slobodni trening vozi se od 10 sati, prvi od dva službena treninga počinje sat kasnije, a prva kvalifikacijska vožnja kreće od 13,45 sati.Finalne vožnje na rasporedu su u 17,30 sati. Kao i niz drugih manifestacija i ova je podložna epidemiološkim mjerama, koje su organizacijski bile još jedna posebna zadaća, ali prevladana kao i niz drugih prepreka.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net